SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YGS Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:10:23
YGS Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'dan 30 Bin 941 adayın katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS),  merkezdeki okullar ile İnönü Üniversitesi kampüsünde, Yeşilyurt ilçesindeki Yakınca Meslek Yüksek Okulu, Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Okulu ve Abdulkadir Eriş Anadolu Lisesi olmak üzere 118 okulda yapıldı. Adaylardan 50'sinin Malatya E Tipi Cezaevi'nde sınava girdiği öğrenildi. 
 
Adaylar, sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullara gitmek için yola koyuldu. Şehir merkezinden 10 kilometre uzak olan İnönü Üniversitesi'nde sınava girecek öğrencilerin, özel araçlar ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları nedeni ile uzun kuyruklar oluştu. Üniversitenin kampüs girişinden itibaren 1 kilometrenin üzerinde üç şerit halinde araç kuyruğu oluşurken, Malatya Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri sürücüleri yönlendirdi. Normalde tek giriş nizamiyesi olan Üniversitede, yoğunluğun önüne geçilmesi için Elazığ yönüne doğru bir kapı daha açılarak, sürücüler buraya yönlendirildi. Üniversitenin giriş kısmında görevli trafik polisi, elinde üniversiteye ikinci giriş kapısının olduğunu gösteren pankartı sürücülere gösterdi. Aynı zamanda polis araçlarındaki mefafonlardan da sürücüler ikaz edildi. Kampüs alanında bir aracın su kaynatması ve hareketsiz kalması nedeni ile de ulaşımda zorluklar yaşandı. 
 
Öğrenciler, tedaylı üst aramasından sonra sınav salonlarına alındılar, aileleri ise sınav boyunca okul bahçelerinde bekleyerek dua okudular.
 
ÖSYM Malatya Temsilcisi Prof. Dr. Sadık Keleş, pazar günü yapılan sınavda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını, ancak bazı öğrencilerin  rahatsızlanması sonucu sınav salonunu terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi. 
 
Haber-Fotoğraf : Selahattin Gökatalay - GÖRÜŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız