SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YGS Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:09:45
YGS Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na yaklaşık 33 bin aday girdi. Öğrenciler içeride, aileleri ise dışarıda ter döktü.

Üniversiteye girme hayali kuran binlerce öğrenci, sınava girecekleri okullara sabahın erken saatlerinde geldi. Velileriyle birlikte sınava girecekleri okula gelen öğrenciler, 09.30'dan itibaren sınav salonlarına alınmaya başladı.

Öğrencilerin sınav giriş belgeleri ve kimlikleri kontrol edildikten sonra, üzerleri tek tek detaylı olarak arandı. Bayan öğrencilerin saçlarına kadar arama yapılırken, kimi öğrencilerin aldıkları suların üzerindeki etiketler çıkarttırıldı. Öğrencilerin üzerlerindeki selpak mendil ve akıllı kartlar içeriye alınmadı. Aileleriyle birlikte sınava gelen öğrenciler, eşyalarını dışarıda bırakırken, sınava tek gelen öğrenciler, eşyalarını emanet alanlarına bıraktı. Bazı öğrenciler ise eşyalarını cam kenarlarına bırakarak, sınava girdi.

Bazı öğrenciler ise içeriye alımlar başlayıncaya kadar, okul bahçesinde test çözdü. 

-Çocukları için dua ettiler-

Üniversite adayları saat 10.00'dan itibaren soruları cevaplamaya başladı. Öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri ise okul bahçelerinde çocuklarının başarısı için dua etti.

Kuran-ı Kerim okuyarak, çocuklarının sınavlarının istedikleri gibi geçmesi için dua eden anne-babaların çocuklarından daha heyecanlı oldukları görüldü. 

-33 bin kişi sınava girdi-

ÖSYM İl Sorumlusu İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Keleş’ten alınan bilgiye göre,  sınav Malatya Merkezde 121 okulda gerçekleştirildi. Yaklaşık 33 bin öğrencinin  girdiği YGS’de 5 bin kişi görev yaptı.

YGS sınavı tek oturumda yapıldı. Saat 10.00'da başlayan sınav, 2 saat 40 dakika sürdü.

YGS'de uygulanacak testler, bir kitapçık halinde salonlara bırakıldı. Soru kitapçıkları adaylara, salon görevlileri tarafından kapalı poşet içerisinde dağıtıldı. Sınavda, öğrencilere Türkçe’den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak. YGS’de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, bir yükseköğretim programını tercih etme ve Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakları olmayacak. Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecek. LYS'lere başvurular, 8-21 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız