SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YGS Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Malatya'da da yapılırken, sınav nedeniyle sabah trafikte sıkışıklık yaşandı.

Güneydoğu Anadolu'nun bazı illerinden de Malatya'ya sınav için gelenler olması nedeniyle oldukça yoğun geçen sınavla ilgili olarak bilgi veren ÖSYM İl Temsilcisi, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sadık Keleş, Malatya'da, 117 bina, bin 639 salonda 30 bin 222 öğrencinin sınav için başvurduğunu söyledi. Keleş, sınavda 5 bin kişinin görevli olarak hazır bulunduğunu bildirerek il dışından ise sınava 6 bin 500 öğrencinin geldiğini aktardı.

Malatya Havaalanı'nda çalışan 5 çocuk babası Hüseyin Ataş da imtihana girenler arasındaydı. Ataş, "44 yaşındayım. Kültür seviyemi biraz daha yükseltmek için elimden ne geliyorsa yapıyorum. Çocuklarım lisede okuyor" dedi. Malatya Lisesi'nde sınava giren Ataş, sınavdan dolayı heyecanlı olduğunu ifade ederek, sonucun iyi olması temennisinde bulundu.

Sınavların yapıldığı okulların duvar dibinde ya da bahçelerinde çok sayıda öğrenci annesi Kur'an-ı Kerim ya da dua kitapları okudu. Anneler, çocuklarını başarılı olması için dua okuduklarını söylediler.

Sınav giriş kimliğini kaybedenlere ise polis ekipleri servis hizmeti yaparak, öğrencilerin bir an önce sınava girmesi sağlandı. Polis ekipleri, giriş kimliğini kaybedenlerin yakınlarını ÖSYM İl Temsilciliği'ne götürerek, öğrencilerin sınava girmesini sağladı.
Malatya'da bazı okullarda rahatsızlanan öğrencilere 112 acil servis ambulansları anında müdahalede bulundu.

Diğer yandan, Malatya Belediyesi otobüsleri de sınava girecek öğrencileri ücretsiz taşıdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız