SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YGS'de Bir Skandal Daha

A- A+ PAYLAŞ

YÜKSEK Öğretime Geciş Sınavı’na (YGS) Diyarbakır’da giren 4 öğrenci, aldıkları puana itiraz edince cevap anahtarlarının kaybolduğu ortaya çıktı. ÖSYM araştırmasını sürdürürken, Diyarbakır’daki İrtibat Bürosu yetkilileri de cevap anahtarlarının tutanakla gönderildiğini söyledi.

Türkiye genelinde 27 Mart 2010 tarihinde yapılan YGS’ye, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde giren öğrencilerden 4’ü, puanlarının düşük geldiğini söyleyerek, cevap anahtarlarının yeniden incelenmesi için itiraz etti. Bunun üzerine ÖSYM itirazı değerlendirirken, iddiaya göre öğrencilerin cevap anahtarlarını bulamadı.

DİYARBAKIR’A SORDU

ÖSYM yetkilileri cevap anahtarlarını merkezde bulamayınca bu 4 öğrencinin TC kimlik numaralırını Diyarbakır İrtibat Bürosu’na sınav evrakının incelenmesini istedi. İrtibat Bürosu görevlileri de sınav günü Hukuk Fakültesi salondaki görevlilerin ifadelerine başvurdu. Sonuçta sözkonusu öğrencilerin sınavda soruları yanıtlayıp cevap anahtarlarını görevlilere teslim ettiğini, bunların da tutanakla ÖSYM’ye gönderildiğini bildirdi.

Şimdi cevap anahtarlarının akıbeti araştırılırken, ÖSYM’nin bu öğrencilere cevap anahtarı olmadan hangi kıstasa göre puan verdiği tartışılıyor.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız