SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YGS'ye 28 Bin 316 Kişi Girecek

A- A+ PAYLAŞ

Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Pazar günü yapılacak. Sınava Malatya’da 28 bin 316 kişi girecek.

Sınav, Pazar günü saat 10.00'da başlayacak ve tek oturumda 160 dakika sürecek.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları istendi.

ÖSYM yetkililerince yapılan açıklamada sınava girecek adayların yanlarında mutlaka 2011-YGS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmalarınını zorunlu olduğu, üzerinde fotoğraf ve T.C Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanlarının kabul edilmeyeceği kaydedildi..

Sınav başladıktan sonra adayların ilk 120 dakika (2 saat) ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri yasak olacak. Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa tuvalete gitmeleri, sınav salonundan çıkmalarına izin verilmeyecek.

YGS'de uygulanacak testler, bir kitapçık halinde adaylara verilecek ve adaylar cevaplarını cevap kağıtlarına işaretleyecekler. Her bir adaya ait soru kitapçığı ve cevap kağıdı matbaada özel olarak poşetlenecek ve sınavda adaya tek bir poşet halinde, açılmamış bir şekilde verilecek.

Sınav bitiminde her adayın kullandığı soru kitapçığı ile cevap kağıdı salondaki görevliler tarafından toplanacak. Adaylar isterlerse salon görevlilerinin cevap kağıtları ile soru kitapçıklarını paketlemelerini izleyebilecek.

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak.

YGS'nin değerlendirilmesi sonucunda her bir aday için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 olmak üzere altı ayrı puan türü oluşturulacak.

Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecekler.

Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için ise YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek.

MALATYA’DA 28 BİN 316 KİŞİ SINAVA GİRECEK
Malatya’da YGS’ye 28 bin 316 adayın gireceği bildirildi.

Malatya’da sınavın Malatya Merkez ve İnönü Üniversitesi Yerleşkesi ile Yeşilyurt ilçesindeki 102 binada gerçekleştirileceği belirtilirken, sınavda 3400 kişinin görev yapacağı kaydedildi.

E-Tipi Cezaevi’nde bulunan tutuklu ve hükümlülerden 20’sinin de sınava girecekleri kaydedildi.

GÜRÜLTÜ YASAĞI..
Çevre ve Orman Müdürlüğü de, sınav öncesi ve sırasında gürültüye karşı alınan önlemleri açıkladı, uymayanların cezalandırılacağını bildirdi.

Müdürlüğün açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere, tüm Türkiye genelinde ve ilimizde 27.03.2011 tarihinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı yapılacaktır. Sınava girecek olan öğrencilerin başarılı olabilmeleri; bedensel ve ruhsal anlamda sağlıklı olmalarına ve sessiz bir ortamın sağlanmasına bağlıdır. Gürültünün insan sağlığı üzerinde; fizyolojik, psikolojik ve performans etkileri bulunmakta olup, iş veriminin düşmesine ve konsantrasyon kaybına neden olmaktadır. İlimizde sınava girecek olan öğrencilerin başarılarının etkilenmemesi için;

26.03.2011 tarihi saat 1700 dan 27.03.2011 tarihi itibari ile sınav bitimine kadar,

1. Her ne şekilde olursa olsun işyerleri, konutlar ve merasim yerlerinden dışarıya taşacak biçimde ve etraftakileri rahatsız edecek şekilde gürültülü müzik çalınmaması,

2. Şoför ve sürücülerin havalı korna yada gereksiz yere elektrikli korna çalmamaları, patlak egzozla trafikte seyretmemeleri ve yüksek sesle müzik çalmamaları,

3. İş makinelerinin belirtilen sürelerde çalıştırılmaması,

4. Sınav alanı bölgesinde inşaatlarda sınav bitimine kadar çalışma yapılmaması,

5. Tüp, su, sebze-meyve vb. gibi seyyar satış yapanların hoparlör ile satış yapmamaları,

6. Sınav mahallinde ikamet edenlerin ve bu mahalde bulunanların sınav süresince öğrencileri rahatsız edecek biçimde gürültü yapmamaları;

Konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

Bu bağlamda; hafta sonu yapılacak olan sınav öncesi yukarıda belirtilen tarih ve zamanlarda sınav tamamlanıncaya kadar halkımızın bu konuda duyarlı olması ve ilgili kurumların gerekli tedbirleri almaları önemle rica olunur. Yasaya aykırı hareket edenlerin tespit edilmesi halinde 2872 sayılı çevre kanununun ilgili maddeleri gereğince idari para cezası uygulanacaktır."

"HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI.."
Vali Ulvi Saran da, sınav öncesi her türlü önlemin alındığını bildirdi ve şunları söyledi:

"Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 27 Mart 2011 Pazar günü tüm Türkiye’de ve İlimizde de yapılacaktır.

Sınavın huzur ve güven içerisinde geçmesi için kamu kurum ve kuruluşlarınca her türlü tedbir alınmıştır.

Halkımızın sınav süresince gürültü kirliliğine neden olacak olumsuz davranışlarda bulunmamaları öğrencilerimizin başarılarına katkı sağlayacaktır.

Bu duygularla sınavın öğrencilerimize başarı getirmesini dilerim."

HABER: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız