SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YGS'ye 33 Bin Kişi Girecek

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:09:05
YGS'ye 33 Bin Kişi Girecek
A- A+ PAYLAŞ

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Pazar günü yapılacak. Sınava Malatya’da yaklaşık 33 bin kişi katılacak. Sınav nedeniyle belediye otobüsleri 06.00-14.00 arasında öğrenci ve sınav görevlilerine ücretsiz olacak. 

YGS PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) tüm yurt genelinde olduğu gibi Malatya’da da Pazar günü yapılacak. Saat  10.00-12.40 arasında kesintisiz 160 dakika  sürecek. 

ÖSYM İl Sorumlusu İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sadık Keleş’ten alınan bilgiye göre,  sınav Malatya Merkezde 121 okulda gerçekleştirilecek. Yaklaşık 33 bin öğrencinin  gireceği YGS’de yine yaklaşık 5 bin kişinin görev yapacağı bildirildi. Sınava E-Tipi Cezaevi’nde bulunan 40 tutuklu ve hükümlü de katılacak.

Adayların sınav merkezlerini önceden  görmeleri ve sınav saatinden en geç 30 dakika önce binada olmaları istendi.

GÜRÜLTÜ MESAJI VALİLİK SİTESİNDE..

Bu arada Vali Süleyman Kamçı Pazar günü yapılacak olan YGS için öğrencilere başarı dileğinde bulundu. Vali Kamçı  Valiliğin resmi internet sitesinde yer alan, basın kuruluşlarına gönderilmeyen mesajında, “Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 15 Mart 2015 Pazar günü yapılacaktır. Huzur ve güven ortamı içerisinde bir sınav yapılabilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarımızca gerekli bütün tedbirler alınmıştır.  Saygıdeğer Malatya halkının sınav süresince sınavların yapıldığı okullara yakın konutlarda, iş yerlerinde, kahvehane ve düğün salonu gibi mekânlarda her türlü gürültü kirliliğine ve sınava giren öğrencilerin dikkatinin dağılmasına yol açacak davranışlarda bulunulmasına imkân vermemesi ve araçlarıyla seyir halindeyken cadde ve sokaklarda yüksek sesli müzik ve klakson çalmaması son derece önem arz etmektedir.  Bu vesileyle, sınava girecek olan öğrencilerimize ve görevli personelimize üstün başarılar diler, oluşturacakları sükûn ortamı ile öğrencilerimize katkı sağlayacak olan değerli halkımıza teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

OTOBÜSLER  SINAV SAATLERİNDE ÜCRETSİZ

Bu arada Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından  kent içi ulaşımın yapıldığı ve MOTAŞ tarafından işletilen otobüslerin Pazar günü sınava girecek öğrencilerden ücret almayacağı bildirildi.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)’na girecek olan öğrenciler ile görevli memurlar, 15 Mart Pazar günü 06.00 – 14.00 saatleri arasında Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşım  araçlarından ücretsiz olarak yararlanabileceklerdir.” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız