SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YHT Proje İhalesi Ocak'ta

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:01:10
YHT Proje İhalesi Ocak'ta
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekilleri ve Yeşilyurt Belediye Başkanından oluşan heyetin TCDD ziyaretinden “Hızlı Tren” müjdesi çıktı. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Cemal Akın ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ı makamında ziyaret ettiler.

YHT PROJE İHALESİ 14 OCAK’TA

Uzun bir süredir Malatya’nın gündeminde bulunan Yüksek Hızlı Tren projesine ilişkin ilk somut adımın atılacağı tarih belli oldu. AKP’li heyetin TCDD Genel Müdürü Karaman’ı ziyaretinde “Hızlı Tren” projesinin ihale tarihi belli oldu. Toplantıdan Yüksek Hızlı Tren proje ihalesinin 14 Ocak’ta yapılacağı kesinleştirildi.  

ÇALIK: ÖNEMLİ BİR YATIRIM

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, hızlı tren projesi ile ilgili olarak yapılan çalışmanın önemli bir gelişme olduğunu belirterek, “Cumhuriyet döneminden itibaren demiryolunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için ilk kez önemli bir adım atılmış olacak. Hızlı tren hizmeti ile bölge insanımızı buluşturacağız. Malatya 2023 yılına modern demiryolu hizmeti ile de girmiş olacaktır. Bundan sonra çalışmaların her aşamasını takip edeceğiz” dedi.

UĞUR’DAN GÜZERGAH DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ

Ziyarette Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, ilçeyle ilgili taleplerini dile getirdi. Polat, demiryolu istasyonun şehrin merkezinden farklı bir güzergaha taşınmasını isterken, istihdamın arttırılması için de vagon onarım fabrikasının Yeşilyurt Belediye’sine devredilmesi talebine dile getirdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız