SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YİBO'larda Değişim..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arguvan ilçesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO)'da toplantı yapıldı. YİBO'larda, odalar koğuş sisteminden bireysel hale getiriliyor. Banyo ihtiyaçları hamam sisteminden duşa kabin ortamına dönüştürülüyor.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Yatılı İlköğretim Bölge Okullarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Yahya Yazgan ve Okulların Donatım Araç ve Gereçlerinden Sorumlu Şube Müdürü Ahmet Karapınar ile Tatkınık Yatılı Bölge Okulunda düzenlenen toplantıya katıldı. Bulut, toplantı öncesi yaptığı konuşmasında, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Yatılı Bölge okullarımızın çalışmaları sorunları ve çözümlerini görüşmek konuşmak ve bilgi alış verişinde bulunmak üzere bu ay Arguvan Tatkınık Yatılı Bölge Okulundayız. Burada
diğer okulların idarecileri ve okulların bulundukları ilçe müdürleri ile bu toplantıları zaman zaman yapıyoruz. Okullarımızın fiziki şartları ödenek durumları sosyal ve diğer sorunları ile ilgili değerlendirmelerimiz olacak. Bölge okullarımız bir zorunluluktan kaynaklı yapılmış ve hizmet veren okullarımızdı. Vatandaşlarımızın imkanlarını kısıtlı olmasından dolayı çocuklarını bu okullara gönderiyor. Bizler de bu öğrencilerimize imkanlarımız ölçüsünde destek oluyor ve daha faydalı olmak için çaba
harcıyoruz. Okullarımızdaki fiziki imkanların değişimi hissediliyor. Örneğin odalar koğuş sisteminden bireysel hale getiriliyor. Birçok okulumuzda buna geçildi. Banyo ihtiyaçları hamam sisteminden duşa kabin ortamına dönüştürüldü ve toplu yemek yedikleri mekanlar, ders çalışma ortamları daha verimli hijyenik hale getirildi. Eksiği olan okullarımızın da eksikleri gideriliyor toplantımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gönültaş da, "Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ile birlikte 6 ilçemizin müdürleri ve 7 ilköğretim okulumuzun idarecileri ile burada değerlendirme toplantımızı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Tatkınık Okul Müdürü Abdullah Bahar ise okulun genel durumu derslik öğretmen ve öğrenci sayıları ile ilgili bilgiler verdi. Daha sonra toplantıya devam edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız