SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yık Minareyi Yap Oto Parkı..'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:51:43
'Yık Minareyi Yap Oto Parkı..'
A- A+ PAYLAŞ

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Eski Niyazi Mısri Camii’nin ayakta kalan minaresinin bulunduğu 284 metrekarelik alanı otopark kullanımı için ihaleyle verdi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, ihale şartnamesine “Minarenin yıkılabileceğini” madde olarak koyunca, ihaleyi alan firma gece yıkım için çalışmalara başladı.

22 YILDIR İKİ BİNA ARASINDA DURUYORDU

Malatya merkez Niyazi Mahallesi Niyazi Sokak'taki Niyazi Mısri Camisinde, büyük bir tamirata ihtiyaç duyulunca 1993 yılında yıkılarak, aynı noktaya yakın mesafede Çevreyolu üzerine büyük bir Niyazi Mısri Camisi yapılmıştı. Eski cami yıkılırken, üzerinde "Niyazi Mısri Camisi 1313" tabelası bulunan minare ise olduğu gibi bırakıldı. Yerinde bırakılan minare, yanında yapılan iki binanın arasında kaldı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 22 yıldan beri boş arsa içinde iki bina arasında kalan minarenin bulunduğu alanı geçtiğimiz 10 Şubat 2015 tarihinde ihale ile kiraya verdi.

“MİNARE TESCİLSİZ…”

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından verilen ilanda; “Mülkiyeti Malatya Evkaf İdaresi Vakfına ait Malatya İli, Merkez Battalgazi ilçesi, Kavaklıbağ Mahallesi, Niyaz-i Mısri Mevkide bulunan 180 ada, 12 nolu parselinde kayıtlı üzerinde eski eser niteliği olmayan tescilsiz cami minaresi bulunan 284 metrekarelik arsa vasıflı taşınmazın idarece kalıcı bir yatırım gerçekleştirilinceye kadar otopark ve oto yıkama yeri olarak kullanılmak üzere” 3 yıllığına kiraya verildi.

Bu minarenin yıkılan cami kadar eski olmadığı, 1980'lerde yapıldığı dolayısıyla tarihi eser niteliğinin ve tescilinin olmadığı bildirildi.

MİNARE SALI GÜNÜ YIKILACAK 

Aylık muhammen bedel 960 TL olarak belirlenirken, 10 Şubat 2015’te düzenlenen ihaleyi alan firma, gece saatlerinde arsanın üzerinde bulunan minareyi yıkmak için çalışmaları başlattı. Arsayı kiralayan firma minareyi yıkmak için 2 adet iş makinesini alana getirip hazır bekletirken, minarenin yıkımı esnasında molozların çevreye yayılmaması içinde minarenin dibine kum hafriyatı döküldü. Söz konusu ihaleyi alan firmanın minarenin yıkımını Salı günü (bugün) gerçekleştireceği öğrenildi. 

MİNARE YIKILMASI ŞARTNAMEYE KONULMUŞ…

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 22 yıldan beri arsa içinde kalan minarenin yıkımını, ihale şartnamesine koydu. İhale şartnamesindeki 3. madde şu şekilde; “Kira ihalesi uhdesinde kalan kiracı sözleşmenin imzalanmasından sonra mevcut minarenin yıkımı için ilgili belediyeden yıkım ruhsatını aldıktan sonra gerekli her türlü önlemleri alarak teknik elemanı gözetiminde yıkım işini gerçekleştirmeden diğer düzenlemelere geçemeyecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız