SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yıkılıp Yeniden Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:47:11
Yıkılıp Yeniden Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir'de bulunan Mehmet Akif İlkokulu 4+4+4 Eğitim sistemine geçilmesiyle yıkılarak 16 derslikli olarak yeniden inşa ediliyor.

Bu yıl okullarda 4+4+4 yıllık eğitim sistemine geçilmesiyle ilçemizde bulunduğu mahalle ile aynı ismi taşıyan Mehmet Akif İlkokulu'nun yerine, kapasitesi genişletilerek yenisinin yapılmasına karar verildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma ile bodrum, giriş ve 3. katla beraber toplam 16 derslikli olarak inşa edilen yeni binanın yapımının müteahhit firma tarafından 2014 yılının 10-11. aylarında tamamlanıp teslim edilmesi bekleniyor. Mehmet Akif İlkokulu'na kayıtlı 161 öğrencinin bulunduğu belirtilirken 2. Etap TOKİ'lerin tamamlanmasıyla bu sayının daha da artacağına işaret ediliyor. Yeni yapılan binanın 16 derslikli olmasıyla, artması beklenen öğrenci sayısı nedeniyle ortaya çıkacak derslik ihtiyacının da  rahatlıkla karşılanmış olacağı belirtiliyor.

Ayrıca eski binanın yıkılıp yeni binanın inşa edilmesi aşaması nedeniyle bu süreçte öğrencilerin mağdur olmamaları için eski KYK erkek öğrenci yurdu binası tahsis edilerek eğitim-öğretimin burada devam ettirilmesi sağlanıyor. Yapılan açıklamaya göre Arapgir Belediyesi tarafından eski yurdun oda şeklinde bulunan bölümlerinin yapılan çalışmayla sınıf şekline getirilerek öğrencilerin burada eğitim öğretimlerinin devam ettirilmesi sağlanıyor. Yine taşınma işleminin yapılmasıyla okulun tüm boya ve tadilat çalışmaları ile çevre düzenlemeleri ile ilgili çalışmalar belelediye tarafından sürdürülüyor.

Mehmet Akif İlkokulu için yapılan yeni binanın tamamlanmasının ardından kendi binasına taşınacak okuldan boşalan Eski KYK erkek yurdunun ise İmam-Hatip Ortaokulu'na tasisinin yapılacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız