SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yıkım Bakanlığı'na Çok Kızdı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:39:34
'Yıkım Bakanlığı'na Çok Kızdı
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Kürtlerin lideri Öcalan’dır' açıklamasını yapmadım” dedi. 

Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Alt Komisyon Raporu Metni TBMM Anayasa Komisyonu’nda ele alındı. MHP’li Faruk Bal’ın, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın söylediğini iddia ettiği Öcalan’ın Kürtlerin lideri olduğu yönündeki sözleri komisyonda da tekrarlamasını istemesi üzerine Beşir Atalay, Faruk Bal’a tepki gösterdi.

"Bu üslubu uygun buluyor musunuz Sayın Başkan? Hiçbir üye hakaret edemez” diyen Atalay, “Kürt düşmanı, millet düşmanı sizsiniz. Yıkım milletvekili, yıkım bakanı sizsiniz; iade ediyorum. Yarım saat oldu tasarıyla ilgili bir şey konuşulmadı. Ayıp be ayıp. Adabı bilmiyorsunuz. Komisyonda konuşma adabını bilmiyorsunuz. Sadece kin ve nefret söylüyorsunuz" diye konuştu.

“Kürtlerin lideri Öcalan'dır” açıklamasını yapmadığını söyleyen Atalay, bu yönde açıklamaların basında yer almasından sonra böyle bir söz söylemediği yönünde açıklama yaptığını dile getirdi. Atalay, “Böyle bir şeyi niye söyleyeyim. Böyle bir şey söylenebilir mi?" şeklinde konuştu.

“Yıkım bakanlığı” söylemine de tepki gösteren Atalay, “Ülkemizi neden terör örgütüne bırakalım, geliştirdiği düşmanlığa bırakalım” ifadelerini kullanarak El Kaide ve El Nusra’ya yardım edilmediği belirtti. Atalay, El Kaide’nin Müslümanlara verdiği zararı kimsenin vermediğini de sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız