SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yıkım Gerginliği!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:33:10
Yıkım Gerginliği!..
A- A+ PAYLAŞ
 
 Malatya'da belediye ekiplerinin kaçak binaları yıkımı sırasında görevliler ile bina sahipleri arasında gerginlik yaşandı. Bir genç, kiremitleri yola atarak yıkıma tepki gösterdi. 
 
Melekbaba Mahallesi 4. Sokak'ta 5 numaralı Hamza Kaya'ya ait iki katlı ev, kaçak olduğu gerekçesiyle belediye görevlileri tarafından yıkılmak istendi. Kaya ailesinin direnmesi üzerine olay yerine çevik kuvvet, zabıta, ambulans ve itfaiye ekipleri çağırıldı. Melekbaba Mahallesi Muhtarı Ali Demir de olay yerine gelip, ailenin taşkınlık yapmaması için çaba gösterdi. Evin çatısına çıkan Hamza Kaya "Biz terörist miyiz? Etrafımız polis, zabıta ve ambulanslarla çevrildi" diye bağırırken, Kaya'nın oğlu da çatıdaki kiremitleri yere atıp tepki gösterdi. Hamza Kaya'nın kızı Hüsniye Ünsal, "Sadece bizim evin mi ruhsatı yok? Diğer ruhsatsızlar da yıkılsın" derken, Fatma Kaya, "Bir çocuğum özürlü. Özürlü parasıyla bu tuğla ve kiremitleri aldık" ifadelerini kullandı. 
 
Malatya Belediyesi yıkım ekibinde görevli İnşaat Mühendisi Fatih Köse, yıkım kararının 2010 yılında alınmış olduğunu belirterek, "Kaçak olduğu için yıkılması konusunda encümen kararı da var. Bugün bu kararı uygulamaya geldik" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız