SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yıkım İçin Hazırlık

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:33:54
Yıkım İçin Hazırlık
A- A+ PAYLAŞ

Restorasyon çalışmaları devam eden Şire Pazarı içinde bulunan ve başlatılan restorasyon projesiyle birlikte "meydanı açmak için" yıkılmak istendiği öne sürülen Şire Pazarı Camii’nin yıkımı için hazırlıklar başladı.

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk’ün, ticari bir merkez olması nedeniyle insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgede vatandaşların ibadet ihtiyacını karşılayan yaklaşık 30 yıllık Şire Pazarı Camii’nin yıkılacağını ortaya çıkarmasından sonra ortaya çıkan tepkiler üzerine Ramazan ayında yıkılması planlanan caminin yıkım işlemi askıya alınarak Ramazan Bayramı sonrasına bırakılmıştı. 

TSO Meclis Başkanı Sami Payza’nın da girişimleriyle başlatılan restorasyon kapsamında  yıktırılmak istediği ileri sürülen camide bulunan 175 m2 halı, 1 minber, 1 kütüphane, çok sayıda Kur’an-ı Kerim, yaklaşık 10 Kur’an-ı Kerim Rahlesi, Kur’an-ı Kerim’den çeşitli ayetlerin yazılı olduğu hat tabloları, 15 adet PVC pencere, doğalgaz petekleri ve sistemi, 1 kombi, 4 avize, ayakkabılık, müezzin yeri ve ses sistemi gibi eşyaların tespiti Ramazan ayı içinde yapılmıştı. Konunun basında gündeme gelmesiyle oluşan tepkiler üzerine caminin yıkımı Ramazan sonrasına bırakılmıştı. 

Ramazan ayı biter bitmez yerine yenisinin yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmeyen Cami’nin yıkımı için hazırlıklar başladı. Dün ilk olarak camide bulunan klimalar söküldü. Caminin içindeki diğer demirbaş ve malzemelerin birkaç gün içinde toplanacağı ve caminin boşaltılarak yakıma hazır hale getirileceği öğrenildi.

Uzun bir süredir caminin yıkımına ilişkin tartışmalar gündeme gelmesine rağmen Malatya Müftülüğü hala sessizliğini korurken Şire Pazarı'nın bina yapısının güçlendirilmesi, yeni projeye göre restorasyonu ve onarımı için belediye nezdindeki tüm girişimlerin kendisi tarafından yapıldığını açıklayan TSO Meclis Başkanı Sami Payza, yıkımıyla kendisinin bir alakası olmadığını açıklamış ancak cami yıkımına ilişkin kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine cami yerine projeye daha sonra dahil edildiği ortaya çıkan yeni bir projenin fotoğraflarını basına servis etmişti. Ancak Payza’nın basına servis ettiği proje fotoğraflarında görülen yapının bir cami değil mescid olduğu değerlendirilmişti.

Payza’nın ‘Basın toplantısı yapacağız ve içinde caminin yer aldığı projeyi basınla paylaşacağız’ demesine karşın, bugüne kadar herhangi bir basın toplantısı yapılmadığı gibi caminin yıkımı için hazırlıklar da başladı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız