SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yıkım İçin İhale

A- A+ PAYLAŞ

 

Belediye, “çürük” raporu bulunan ve bu nedenle boşaltılan Cengiz Topel Caddesi’nde birbirine bitişik iki bina ile Emniyet Müdürlüğü karşısında yarım haldeki  yapıyı yıktırmak için harekete geçti.

3 Mayıs Salı günü Cengiz Topel caddesi üzerinde bulunan boş binanın çökmesi ile gündeme gelen ve aynı müteahhit tarafından aynı dönemde yapılan bitişiğindeki 2 binanın sağlamlığı ile ilgili yapılan bilirkişi incelemesi sonucu kullanılan temel malzemelerin (demir- beton gibi) dayanıksız çıkması üzerine binalar Valilik ve belediye kararı ile boşaltılmış ve yıkım kararı için  mahkeme kararı beklenmeye başlanmıştı. Mahkeme sürecinin uzaması üzerine harekete geçen Malatya Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü yetkilileri, Bayındırlık İl Müdürlüğü raporları doğrultusunda her an bir tehlike yaratacak olan ve aynı müteahhit tarafından yapılan 3 binanın hemen yıkımının gerçekleştirilmesi için yıkım ihalesinin gerçekleştirilmesini üst yönetimden istedi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün bu talebini değerlendiren belediyenin üst düzey yönetimi, aynı müteahhit tarafından yapılan Cengiz Topel Caddesinde 2, İstasyon caddesinde de(Emniyet Müdürlüğü karşısı) 1 olmak üzere 3 binanın yıkımı için ihale açılmasını onayladı.

Konu ile ilgili olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri “Bayındırlık’ın verdiği rapor gerçekten ürkütücü. Her an bir facia ile karşılaşabiliriz. Mahkeme sürecinin de uzayacağını hesaba katarak, Bayındırlık raporu doğrultusunda binaların hemen yıkımı için harekete geçtik” derken, Malatya Belediyesi Destek Müdürlüğü yetkilileri de “Şehircilik ve İmar Müdürlüğünün hemen yıkım talebi olumlu karşılandı. Konunun aciliyetine binaen davet usulü ile ihale yapacağız. Haftanın ilk günlerinde ihaleyi,  3-4 gün içinde de yıkımı gerçekleştireceğiz.” diyerek ihalenin Pazartesi veya Salı günü yapılacağını belirttiler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız