SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yıktı, Ödüllendirip Vekil Yaptınız!"

A- A+ PAYLAŞ
Gensoru görüşmelerine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin, Genel Kurul Salonu’nda gösterdiği Malatya'da yıkılan cami fotoğrafları damgasını vururken CHP’nin, Başbakan hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması reddedildi
 
“AKP DÖNEMİNDE RANT İÇİN CAMİ YIKILDI”
 
Sözalan İnce, çeşitli iddiaları dile getirdi. “Malatya’ya geçiyorum” diyen İnce, “İsmet Paşa’nın memleketi. O İsmet Paşa camilerimizi harp için kullandı. Siz camilerimizi rant için kullandınız” dedi. 
 
Elindeki fotoğrafı gösteren İnce, “İşte AKP döneminde rant için yıkılan bir cami. Hollandalı firmanın dozerleri Türkiye Cumhuriyetinde nasıl cami yıkıyor, nasıl rant için cami yıkıyor, bunu millet görsün. Malatya Belediyesi hal arazisini 52 trilyona Hollandalı şirkete sattı, Hollandalı şirket o camiyi böyle yıktı. O araziyi satan belediye başkanını da ödüllendirip milletvekili yaptınız” dedi. 
 
İnce’nin sözleri salonda tansiyonu yükseltirken, AKP’li milletvekilleri tepki gösterdi. İnce’de, “Erbakan Hoca sizi görseydi Allah rahmet eylesin sizi gidi rantiyeciler derdi, sizi gidi rantiyeciler, camiyi yıktırdınız Hollandalı firmaya” dedi. 
 
İnce, AK Partili milletvekillerine, “Yolsuzluğun batağına düştünüz, yetimin hakkına üşüştünüz, haram lokma bölüştünüz, rüzgar ektiniz, fırtına biçeceksiniz. Kaçış yok, kurtuluş yok, hesabı ödeyeceksiniz” dedi.
 
AKP sıralarından gelen tepkilere de İnce, “70 yıl öncesine dönmeye gerek yok” dedi. Elindeki diğer fotoğrafları da gösteren İnce, “Gidin o imamı dinleyin” dedi. İnce, şöyle dedi:
 
“Niye samimi değilim. Bunları yıkan kim, bırakın öyle savaş döneminde yapılanları, siz bu ülkede buraları yıkıp Hollandalı firmalara sattınız mı, satmadınız mı? Kim babanın camisi mi, camiler senin mi, camiler senin mi, babanın camisi mi, senin camin mi, kendinin tapulu malı mı zannediyorsun, bunu kim yıktı, Hollandalı firmanın dozerleri yıktı.”
 
"CHP KAÇ CAMİYİ AHIRA CEVİRDİ?"
 
Malatya'da bir caminin yıkıldığına yönelik iddialar üzerine AKP Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, bu caminin, hal kompleksi içinde, esnaf tarafından yaptırılan küçük bir cami olduğunu söyledi. Canikli, buranın, imar tadilatı çerçevesinde yeniden yapılandırıldığını, satıldığını ifade ederek, belediyenin, 100 metre yanına, çok daha büyük, modern cami yapımı için karar aldığını belirtti.
 
''Biz camileri, daha iyisini yapmak için yıkarız'' diyen Canikli, sözlerini, ''Ya CHP? Hiç hesap ettiniz mi, CHP'nin tarihinde kaç tane cami, vakıf eseri yıkılmış, kaç cami ahıra çevrilmiş? O kadar çok ki... Sayın İnce, özür borcunuz üç oldu'' diye sürdürdü.
 
Nurettin Canikli, CHP'nin ahıra çevirdiği caminin sayısının çok fazla olduğunu iddia ederek Malatya'da yıkılan caminin yerine daha modern ve daha büyük bir cami yapılacağını söyledi. İnce'nin üç iddiasını da belgeleriyle çürüttüklerini ve bunlar için özür beklediklerini ifade eden Canikli, Alman vakıflarının Türkiye'deki faaliyetleri hakkında da ilginç bir iddiada bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız