SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yıl Sonu Sergisi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Halk Eğitim Merkezi'nin merkezde düzenlediği kurs sonunda sertifika töreni düzenlenip sergi açıldı.

Sıtmapınarı'ndaki Halk Eğitim Merkezi binasında düzenlenen sertifika töreni ve sergi açılışına, Vali Vekili İnci Sezer Becel, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün eşi Nilgün Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in eşi Kamuran Özel, daire müdürleri, sivil toplum ve mesleki kuruluşların yetkilileri ile kursiyerler katıldı.

Halk oyunları ve kolbastı gösterisinden sonra konuşan Vali Vekili İnci Sezer Becel, kursa katılanların el becerisi öğrenilmesinin yanı sıra aile bütçelerine de katkıda bulunduklarını söyledi. Kadınların iş hayatına atılmalarına yardımcı olmaları için birçok imkanlar bulunduğuna dikkat çeken Becel, "Mesela mikro kredi'den yararlanabilirler. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yararlanabilirler Küçük bir sermaye ile iş kurup aile bütçelerine katkıda bulunabilirler" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da, Halk Eğitim Merkezlerinin önemli görevlerinden birinin de okuma yazma kursları olduğunu kaydederek, "Ülkemizde 4 milyon 800 bin, ilimizde ise 66 bin okuma yazma bilmeyen insan var. Bu rakamlar çok yüksek. Kurslarla okuyan insan oranını yükseltmeliyiz" şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Özkan da konuşmasında, okuma yazma, mesleki, sosyal ve kültürel ile açık öğretim alanında olmak üzere 4 ana kolda kurslar düzenlediklerini hatırlatıp, " 2008-2009 eğitim öğretim yılında toplam 455 kursa 15 bin 529 kursiyer katıldı. Açık öğretim kurslarını da katarsak bu sayı 33 bin 529'a yükseliyor" dedi.

Konuşmalardan sonra ev mefruşatı, makine nakışı, trikotaj, giyim, takı tasarım ve halı kilim kursları sonunda başarılı olanlara sertifika verilirken, sergi de açıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız