SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yıl Sonuna Kadar Açılacak"

0
Güncellendi - 2020-11-11 02:28:18
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, Battalgazi ilçesine bağlı Çarmuzu Mahallesindeki 9 Hekimlik Aile Sağlık ve Yaşam Merkezi’nin yıl sonuna kadar hizmete açılacağı müjdesini verdi. Tüfenkci, 12 ayda bitirilmesi geren merkezi 8 ay gibi kısa sürede tamamlayan firma yetkililerine de teşekkür etti.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, beraberinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan ile birlikte Çarmuzu Mahallesinde yapımı tamamlanan Aile Sağlık ve Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Burada inşaatın yapımını üstlenen inşaat firmasının sahibi Sabri Unat’tan bilgiler alan Tüfenkci, kısa sürede merkezin yapımının tamamlanmasından dolayı emeği geçenlere de teşekkür etti. Çarmuzu ASM’nin sadece bu bölgeye değil Kaynarca, Melekbaba ve Taştepe mahallerine de hizmet verecek kapasitede olduğunu dile getiren Tüfegenkci, "Bu yatırım çevreyolu altında kalan bölgenin de gelişmesinde önemli bir mihenk taşı olacak. Burada yaşayan hemşerilerimize sağlık açısından kolaylık sağlayacak bir merkez" dedi.

Yapımı tamamlanan merkezde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) gibi kadın sağlığı, kadın psikolojisi destek birimleri ve radyoloji alanlarının da olduğunu kaydeden Tüfenkci, "İnşaatı gezdiğimizde gördük ki, gerçekten kalite olarak da Malatya’mıza yakışır bir bina. Ayrıca konum itibariyle ve yapılan birimlere de baktığımızda bu çevrenin ihtiyacı olan bir tesis olarak inşa edildi. Çevre Bakanlığımız merkezin geçici kabulünü yaptıktan sonra Sağlık Bakanlığı da mefruşat satın almalarını başlattı. Sağlık İl Müdürlüğümüz ile konuştuk, yılsonu itibariyle burayı hizmete geçirmiş olacağız. AKP olarak milletimize vermiş olduğumuz bir sözü de gerçekleştirmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

"Çarmuzu Aile Sağlık ve Yaşam Merkezi 8 milyon TL’ye mal oldu"

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan’da yapımı tamamlanan merkezde 9 Aile Hekimliğinin yanı sıra birçok alanda da vatandaşlara sağlık hizmeti sunulacağını ifade etti. Bir yıl önce ihalesini yaptıkları merkezin yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olduğunu da dile getiren Onhan, "Birçok alanda vatandaşlarımıza hizmet edecek merkezimizi tamamlamış bulunuyoruz. Bir hafta içinde geçici kabulünü yapıp Malatya Sağlık İl Müdürlüğüne teslim etmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Davetiyeciler (3 yıl önce)
    Bu iş 25.10.2019 tarihinde davetiye usulü bir ihale ile eski milletvekili aday adayı sabri bey’e verilmiş. Sözleşmesi 06.11.2019 da imzalanmış. Yani işe başlayalı 8 ay değil tam tamına 12 ay olmuş. Ayrıca işin süresi 320 gün olduğu için işi 1 ay önce bitirmesi gerekirken, hâla işi bitirememiş. Sadece ve sadece yüzde 3 lük bir tenzilat ile verilmiş. Ayrıca bu beyefendiye cengiz topel caddesi üzerindeki tapu müdürlüğü binası da davetiye usulü bir ihale ile sadece ve sadece yüzde 3 lük bir tenzilat ile verilmiş. Yorumu yüce malatya kamuoyuna bırakıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem Altun (3 yıl önce)
    Çevreyolu altına bu projenin kazandırılması önemli bir olaydır. Malatya'da örnek kabul edilebilecek bu sağlık tesisinin kazandırılmış olması takdir edilmesi gerekir. Eleştirilebilecek hususlar ayrı kategoride değerlendirilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem Altun (3 yıl önce)
    Bu proje Malatya'da olmayan örnek bir projedir. Eleştirilecek hususlar olabilir. Ama bu projenin yapımında çevreyolunun alt kısmının tercih edilmesi de ayrıca önem arzeden bir husustur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Has (3 yıl önce)
    Mahallemize bu kadar harika bir hizmeti kazandırdıkları için sebep olan herkese ama herkese bölge halkı adına teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Para olduktan sonra inşaata ne. Üç ayda da biter. Müteahhitin teşekkür etmesi gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Leyla Karakuş (3 yıl önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Aynı parayı size versinler bakalım 3 ayda bitirebilecek misiniz? İnsanın oturduğu yerden konuşması çok kolay. Yapılmaması heralde tercihiniz olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Leyla hanım, ihaleler adil ve tarafsız olarak verilmiş olsa amenna. Ancak genelde davetiye usulü ile veriliyor. Yani adrese teslim. Peki nerede kalıyor hak hukuk, adalet. Siz diyorsanız hak, hukuk ve adalet önemli değil, o zaman sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert ali (3 yıl önce)
    Sayın Malatyalı yorumcu bazı müteahhitler herkese yutturmuş siyasetçilerle foto çekeçeke bihal oldu garipler.tam gaz yolunda.bizim müdürlerde o numarayı yiyiyorlarya düşün kurum müdürlerinin halini bu kafayla daire yönetiyorlar.müteahit demeye şahit lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Şeye mi teşekkür etmiş, milletvekili aday adayı olduğu için pazarlıkla yüksek fiyata iş verdikleri müteahhite mi teşekkür etmiş. O size teşekkür ediyor aslında hayatının en büyük işini yaptı adam sayenizde
    0
    0
    Yanıtla