SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yıl Sonuna Yıkılması Planlanıyor

0
Güncellendi - 2017-11-17 05:18:55
Yıl Sonuna Yıkılması Planlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Emektar Malatya İnönü Stadı, 2017 yılı sonu itibariyle tarih sahnesinden silinecek.

Yıllarca unutulmaz müsabakalara ev sahipliği yapan İnönü Stadı, şehre yeni yapılan stadyumun Süper Lig’in 5. haftasındaki Bursaspor maçında açılmasıyla birlikte misyonunu tamamlamıştı. Tarihe tanıklı eden emektar İnönü Stadı'nın yıkımının 2017 yılı sonu olarak planlandığı ifade edildi. Adını eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’den alan İnönü Stadı, tarihi skorbordu ve kolonsuz kapalı tribünüyle Türkiye’nin mimari anlamdaki en önemli yapılarından biri.

E. Yeni Malatyaspor’un yeni yapılan 27 bin 44 seyirci kapasiteli stadyumu kullanmaya başlamasıyla birlikte süresini dolduran İnönü Stadı’nın TOKİ’den alınarak, arsasının yeşil alan ya da çok fonksiyonlu dinlenme alanı olarak kullanılmasının gündemde olduğu belirtildi. Edinilen bilgiye göre, önümüzdeki günlerde İnönü Stadı ile ilgili imzaların atılacağı ve siyasiler tarafından mevcut alanın ne şekilde kullanılacağına dair açıklama yapılması bekleniyor.

50 yıl önce açılan stad,  Malatyaspor ve Yeni Malatyaspor’un birçok karşılaşmalarına şahitlik ederken, Malatyaspor’un Balkan Kupası ve UEFA Kupası gibi uluslararası müsabakalarına da ev sahipliği yaptı.

İnönü Stadı, Malatyaspor’un 1983-1984 sezonunda namağlup olarak 2. Lig'den 1. Lig'e çıkması, 1987-88 sezonunda 1. Lig'deki en iyi derecesini yaparak ligi 3. sırada tamamlaması, 1988-1989 sezonundaki Balkan Kupası, 2000-2001 sezonunda 1. Lige çıkması ve 2004 yılında UEFA Kupası’nda İsviçre’nin Basel takımı ile karşılaşmasına tanıklık etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Baybars (6 yıl önce)
    Yıkıp ne yapacaksiniz be Tarih orası be Tarih...
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (6 yıl önce)
    İnşallah oraya gökdelen yapmazsiniz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (6 yıl önce)
    Bi aralar yeşil vadi projesi olarak düşünülüyor idi. İnşaallah olur. Vatandaş yararlanır. Zaten o alanada yatırım olmaz . Şehir içi trafik zaten kötü durumda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustapha (6 yıl önce)
    Belediye binası yikilmasa şimdi yerindeki hastaneye bakiyor olacaktiniz. Öylesi mi daha iyi oldu yoksa şimdiki hali mi? Keza stadyumu da yikmayacaklarsa yerini bir sekilde muhakkak kullanacaklar. Birakin yikilsin park olsun ve biz kullanalim. Baskalarina peşkeş çekilmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (6 yıl önce)
    Tribünler yıkılıp çim saha korunmalı ve bu alan; yeni bir düzenleme ile yürüyüş ve spor alanına dönüştürülmelidir. Bu şekilde mevcut bir yatırım heba edilmeksizin daha az masrafla halkın hizmetine mutlaka sunulmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ozerdem (6 yıl önce)
    Belediye binası İstanbul sineması Kanal boyu Kernek havuz başı daha nicelerini yıktınız doymadınız mı tarihi resimlere bırakmak marifet değil
    0
    0
    Yanıtla