SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yıl Sonunda Bitirmeyi Hedefliyoruz"

0
Güncellendi - 2017-04-10 22:05:00
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürü İlker Aslan,  yapımına geçen yıl Mart ayında başlanan Beylerderesi (Yeşil Vadi) Barajı’nı yıl sonunda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.  Baraj yapımındaki fiziki gerçekleşme oranının yüzde 10 seviyesinde olduğunu kaydeden Bölge Müdürü Aslan, “Malatya Haziran ayında somut şeyler görecek. Her türlü hazırlığımızı yaptık. Yıl sonunda bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bakan Eroğlu, 2017 Haziran’da bitirilmesi için söz almıştı

Bölge Müdürü İlker Aslan’ın bu açıklamasına karşın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçtiğimiz yıl 26 Mart’ta temelini attığı Beylerderesi Barajı’nın 30 Haziran 2017 yılında bitirilmesi için yüklenici firma yetkililerinden söz almıştı.   Bakan Eroğlu aynı zamanda, Hekimhan Budaklı Barajı ve Darende Ayvalı Barajının da 1 yıl içinde tamamlanması için müteahhit firma yetkilileri ile pazarlık yapmış, tesislerin zamanında (1 dakika gecikse bile) yetiştirilememesi halinde firmaların 8 derslikli okul yapacaklarını, zamanında yapmaları halinde ise takdir belgesi vereceklerini söylemişti.

“En önemli işleri bitirdik” 

Koordinasyon Kurulu toplantısında yıl sonunda bitirmeyi hedeflediklerini belirten DSİ 9. Bölge Müdürü İlker Aslan’a, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun bu pazarlıklarının sorulması üzerine “Şu anda fiziki gerçekleşme yüzde 10 seviyesinde ama esasında en önemli işleri bitirdik. Enjeksiyon çalışmalarına henüz başlamadık ama derivasyon işlemlerini yaptık.  Temel betonlarını döktük. Bundan sonraki süreç çok hızlı yürüyecek. Haziran ayında çok somut şeyler göreceksiniz. Her türlü hazırlığımızı yaptık. Bizim hedefimiz yılsonunda tamamen bitirmiş olmak. Geçen sene görünmeyen kısımda çok iş yaptık” yanıtını verdi.

33 milyon 337 bin TL’ye mal olacak Beylerderesi Barajı ile Hekimhan Budaklı Barajı ve Darende Ayvalı Barajının Haziran ayında bitirilememesi durumunda müteahhit firmaların Bakan Eroğlu’na verdikleri okul yapma sözünü tutup tutmayacakları merak ediliyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • israfil çatalkaya (7 yıl önce)
    Bir güzel proje var ise resimlerini vatandaşda görsün ..
    0
    0
    Yanıtla