SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yılan Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:01:16
Yılan Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da son 3 gün içerisinde 4 ayrı eve yılan yakalama operasyonu yapan Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, vatandaşları yılanlar konusunda uyardı. 

Malatya’da özellikle Beydağı yamacındaki mahallelerde son günlerde yılan vakaları artmaya başladı. Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Yılan Yakalama ekibi, son 3 gün içerisinde gelen ihbarlar üzerine 4 ayrı eve giderek yılanları yakaladı.

İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Şefi Ahmet Kılınç, havaların ısınması ile birlikte İtfaiye 110 ihbar hattına evlere yılan girmesi nedeniyle ihbarların gelmeye başladığını söyleyerek, “Yaz aylarını gelmesi ve yüksek kesimdeki suların azalması nedeniyle yılanlar daha aşağıya inmekte. İtfaiyemize son günlerde gelen yılan ihbarları arttı. Son 3 günde 4 tane yılan vakasına gittik. Bir atasözü vardır, ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ diye. Aslında bu yılanların insanlar için söylediği bir sözdür. Vatandaşlarımız yılan gördüklerinde onu rahatsız etmesinler, yılanı fark etmemiş gibi, ondan uzaklaşarak itfaiyeye ihbarda bulunsunlar. Yılan olaylarını artması nedeniyle yılan yakalama ekipmanlarımızı ve personelimizsin kişisel ekipmanlarını arttırdık” diye konuştu.

Malatya’da Yamaç ve Beydağı mahallelerinde yılan ihbarlarını geldiğini belirterek, “Kayısı sezonunun da açılması ile yılanlarla vatandaşlarımız çok maruz kalacaklardır. Malatya bölgesindeki yılanların yüzde 80’i zehirsizdir. Yılanların sağır olduğunu herkes bilir. İnsanlar yürüdüğü zaman, yılan ayak titreşimlerinden dolayı kendisine gelen tehlikeyi fark eder. O yüzden yılanı taş veya başka bir şeyle rahatsız etmek yerine, vatandaşlarımız itfaiye ihbar hattını arasınlar” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız