SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yılanı Parka Götürünce..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir vatandaş evinde yılan besleyip, bunu bir de parka çıkarınca başına iş aldı ve yılanına el konuldu.

Merkez Özalper Mahallesi'nde oturan ve Sümerbank Fabrikası'ndan emekli Hayrettin Baydoğan (alttaki fotoğrafta), bir gün Sümerpark'ta otururken, bir şahsın yılan sattığını gördü. Anlaştı ve piton yılanı yavrusunu yaklaşık bin TL ödeyerek satın aldı. Satıcı bir de yılanın belgesini verdi.

Daha sonra evinde yılanı besleyen Hayrettin Baydoğan, yılanı parkta gezdirmek isterken, park görevlisi, vatandaşların korkacağı gerekçesiyle kendisinden yılanı götürmesini istedi. Ertesi gün emekli şahıs yılanı yine parka götürünce konu Çevre ve Orman Şube Müdürlüğü'ne bildirildi. Görevliler parka gelip Hayrettin Baydoğan'ın elinden yılanı aldılar. Bunun üzerine elindeki belgeyi gösteren Hayrettin Baydoğan'a, elindeki belgenin fotokopi olduğu belirtilip, aslını getirmesi söylendi. Yaban Hayvanlarının Ticareti'ne dair 4915 sayılı kanuna aykırı hareketten dolayı yılana el konulduğunu söyleyen Çevre ve Orman Şube Müdürlüğü Veterineri Mustafa Öner, "Aslan da beslenir ancak boynuna tasma takılıp gezdirelemez. Biz de yılanı şikayet üzerine aldık. Ayrıca elinde cites belgesi olması gerekir. En yakın hayvan bahçesine göndereceğiz. Muhtemelen Gaziantep Hayvant Bahçesi'ne göndereceğiz. Şahsın elindeki belge ise çoğu bölümleri silinmiş, fotokopiden ibaret" ifadelerini kullandı.

Yılanın sahibi Hayrettin Baydoğan ise, 9-10 aylık piton yılanının kendisinden alınış şekline tepki göstererek, "Yılan da olsa bir hayvandır. Bana yasak olduğunu söyleseler, izah etseler kendiliğimden teslim ederdim. Ancak, Çevre ve Orman Şube Müdürlüğü görevlileri beni rencide edecek şekilde yılanı elimden aldılar" iddiasında bulundu.

Baydoğan daha önceden de evinde birçok hayvan beslediğini, ancak şimdi ise kirada olması nedeniyle sadece iki kuş beslediğini ifade ederek, "Yılan da bakıma muhtaçtır" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Hayrettin Baydoğan'ın torunu Elanur Ergül ise dedesinin hayvanları çok sevdiğini belirtip, "Biz de piton yılanını sevmiştik. Evimizin bir parçası idi. Götürülmesine üzüldük" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız