SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yılbaşına Hayır' Broşürü Dağıttılar

0
Güncellendi - 2015-12-30 18:57:11
'Yılbaşına Hayır' Broşürü Dağıttılar
A- A+ PAYLAŞ

Yılbaşına bir gün kalırken Malatya’da da bir dernek tarafından ev ve iş yerlerine dağıtılan el broşürlerinde yılbaşı ve Noel kutlamalarının haram olduğunu belirtildi.

Malatya Sıla Bilgi, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından kentteki iş yeri ve evlere dağıtılan broşürlerde, yılbaşının Hristiyan adedi olduğu belirtilerek, yılbaşı kutlamasının yapılmaması istendi. Broşürlerde, “Bir Hristiyan adeti olarak yılın başı yalanıyla halkımızın gündemine sokulan ve bu gece münasebetiyle Rabbimiz'in haram kıldığı içki, kumar, zina ve İslam dışı eğlencelerin halkımıza sevdirildiği bu geceyi kutlamıyoruz” ifadeleri yer alıyor. Kur’an-ı Kerim’den çeşitli ayetlerin de yer aldığı el broşüründe, “Her yıl olduğu gibi yine yılbaşı gelmektedir. Bu yılbaşında da kutlamalar, eğlenceler, hindi kesmeler, piyango çekilişleri, içki, kumar, fuhuş ortamları alabildiğince yaşanacak ve halkımız yine geçen yıllarda olduğu gibi bu yılbaşında da israfın ve fuhşiyatın zirve bulduğu bu geceye bir kez daha şahit olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Müslümanların yılbaşı kutlamalarından uzak durması gerektiği vurgulanan broşürün son kısmında ise "Noel Hıristiyan ve diğer gayri Müslimlerin bayramıdır, Müslümanların değil” denildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • kenan alaçık (8 yıl önce)
    birileri şunlara yılbaşı ve noel arasındaki farkı anlatsın. bu ne cahilliktir. başkası içerek kutlar sanane. sende kutla. mesela sabaha kadar ibadet et yeni yılım hayırlı geçsin diye...
    %0
    %100
    Yanıtla