SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yılbaşını Merakla Bekliyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:46:24
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt İlçe Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantısını Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başkanlığında gerçekleştirdi.  MAŞTİ karşısındaki hizmet binası salonunda gerçekleşen toplantıya, yoğunluk sabit kalma koşulu ile kat artışları, yapı nizam değişiklikleri, uygulama imar planı değişikliği gibi imar konuları ile SİT kapsamında olan Çırhımtı'daki caminin etrafının açılması, TOKİ’ye devredilen Beydağı Devlet Hastanesi alanı ile ilgili tartışmalar damgasını vurdu. 

İmar konularını içeren gündem dışı maddelerin okunarak ve oylanarak gündeme alınması ve CHP’li üye Günnur Tabel’in “Beydağı Devlet Hastanesi alanının, ilçenin kadın ve çocuk hastanesine olan gereksinimi nedeniyle hastane alanı olarak kalmasını" içeren yazılı önergesi dilek ve temenniler bölümüne  alınmasıyla başlayan toplantı gündem maddeleri ile devam etti. Gündemin ilk sırasında bulunan maddenin detaylı incelenmesi gerekçesiyle ertelendi. 

Mollakasım Mahallesi319 ada da bulunan 120- 135 arası 16 parsellerde çağdaş şehircilik ilkelerine uygun yapılaşmanın sağlanması için uygulamalı imar planı değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi. 

10 kat istendi 9 kat verildi 

Mevcut imar planında ayrık nizam 4 kat olan Hacıabdi Mahallesi 240 ada 1 nolu parselin Emsal 1.20 sabit kalmak üzere 10 kat artış talebi, 9 kat olarak kabul edildi. 

Ayrık nizamdan blok nizama ve 9 kata, yine mevcut imar planında ayrık nizam 6 kat olan Koyunoğlu Mahallesi 4028 ada 8 nolu parsele emsal sabit kalmak üzere 9 kata çıkarılması talebi de oy çokluğu ile kabul edildi. 

Caminin etrafının açılması

Çırmıhtı'da bulunan ve koruma kapsamında olan Merkez Cami’nin (Çarşı Cami) etrafının açılması gerekçesiyle müştemilat içerisinde bulunan ve özel şahıslara ait işyerlerinin trampa yoluyla kamulaştırılması maddesi de oy çokluğu ile kabul edildi. Konu hakkında bilgi veren başkan Polat; “Burası, İlçe için çok önemli bir camii. Etrafının açılması için çalışmalar uzun süredir devam ediyordu. Bizler etrafını açacağız. Vakıflar Bölge Müdürlüğü de restorasyonunu yapacak. Böylece ilçemize yakışır bir tarihi eseri ayağa kaldırmış olacağız” bilgilerini verdi. 

Cami ve Sağlık evine tahsis 

Mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait Görgü Mahallesi 120 ada 1 parsel ve 121 ada 1 parsellerin Cami ve Sağlık Evi yapımı için hazineye amacı dışında kullanmama koşulu ile tahsisi de kabul edildi. 

Yükseklik serbest 

Yakınca Mahallesindeki 110 dönümlük 475 ada 5 nolu parsel için yapı yoğunluğu sabit kalmak üzere yükseklik serbest talebi de oy çokluğu ile kabul edildi. 

Bazı maddeler, ertelenirken gündeme alınan maddelerin komisyona havale edilmesi ve bir sonraki toplantısının 7 Ocak’ta yapılması kararlaştırıldıktan sonra dilek ve temenniler bölümüne geçildi. 

"Yılbaşını merakla bekliyorum"

Temenniler bölümünde konuşan Başkan Polat; “Göreve geldiğimiz Nisan ayından itibaren 12 oturum yapmışız. Bu oturumlarda 119 karar almışız. Aldığımız kararların ve bundan sonraki süreçte alacağımız kararlar inşallah milletimize ve ilçemize hayırlara vesile olur. Aldığımız kararlarda elif gibi dik, vatandaşlarımıza karşı da anlayışlı olacağız.”dedi.

Polat, ayrıca ilçe nüfusunun da önemli oranda artacağını tahmin ettiğini belirterek, "Yeşilyurt 267 bin, Battalgazi ise 298 bin nüfusa sahip. Yılbaşını merakla bekliyorum. Bakalım Yeşilyurt kaça çıkacak, Battalgazi’nin nüfusu kaç olacak?” diye konuştu.

Beydağı Hastane alanı korunmalı

Beydağı Devlet Hastanesi alanı için verdiği “Alanın, kadın ve çocuk hastanesi alanı olarak korunması gerektiğini” içeren maddesi üzerinde konuşan üye CHP'li üye Tabel, “İlçemizin kadın ve çocuklarla ilgili hastaneye ihtiyacı var. Beydağı Devlet Hastanesi alanını bu amaçla TOKİ’den istemeliyiz” diyerek alanın TOKİ’den istenmesi gerektiğini söyledi. 

Başkan Polat, “İlçemiz, sağlık hizmetleri alanında çok iyi durumda. Yeni yapılan devlet hastanesi ile, Yeşilyurt Merkezde bulunan ve büyük hastaneleri aratmayan Çalık Devlet Hastanesi ile ilçemiz sağlık alanında çok iyi durumda. Ama, bu demek değildir ki sağlık alanına ihtiyacımız yok. Biz bu alanda bir Cami külliyesi için TOKİ’ye proje sunmuştuk. TOKİ bize 10 dönümlük alanı tahsis etti. Ayrıca, oradaki yapılaşmanın her aşamasında Yeşilyurt olarak müdahil olacağız. Betonlaşma konusunda hassasiyetlerimiz belli. Buranın beton yığınına dönüşmesine asla seyirci kalmayız.”diyerek, bu alandaki yapılaşmaya seyirci kalmayacaklarını bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız