SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yılda 30 Bin Kişiye İstihdam

A- A+ PAYLAŞ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yılda 30 bin kişiye istihdam sağlayacak TAR-ET Sözleşmeli Besi Sığırcılığı Projesi'nin, 15 Eylül 2006 tarihinden itibaren 22 ilde uygulanmaya başlayacağı bildirildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük geçim kaynağı olan hayvancılığın geliştirilmesi ve desteklenmesi amacıyla Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ve Et Balık Kurumu tarafından ortaklaşa yürütülecek olan TAR-ET Sözleşmeli Besi Sığırcılığı Projesi'nin tanıtımı için Malatya İl Özel İdare Salonu'nda bir toplantı düzenlendi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ile birlikte çok sayıda yetkilinin katıldığı toplantıda konuşan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı Oktay Malyemez, projenin 28 ilde 126 ilçede toplam 270 Tarım Kredi Kooperatifi'nin 212 bin 500 ortağından sözleşmeli besi sığırcılığı modelini uygulayabilecek altyapıya sahip olanları kapsadığını belirtti.

Malyemez, "TAR-ET projesinin uygulanması ve sürdürülebilirliği açısından, proje kapsamında kesimi yapılacak besi sığırları için yetiştiriciye kargas ağırlık üzerinden, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 1 YTL/kg et teşvik primi verilecek. Bu primler ortaklarına Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla dağıtılacaktır. 10 yıl süreyle yürütülecek projede 880 bin baş hayvan besiye alınacak, 1 milyar 500 milyon YTL'lik iş hacmine ulaşılacak ve yılda 30 bin kişiye geçim kaynağı sağlanacak. Projeyle modern anlamda besicilik altyapısının da temeli atılmış olacak. Ayrıca, yem ve dericilik gibi hayvancılık sanayisinin de gelişimini sağlayacak ve ilave istihdam oluşturacak, sürdürülebilir yetiştiricilik modeli oluşacak. Hayata geçirilecek olan bu projeyle 340 milyon YTL yatırım tasarrufu sağlanabilecek" dedi.

Proje çerçevesinde yetiştirilen besi sığırlarının kesimi ve tüketiciye sunulmasının Et Balık Kurumu tarafından yapılacağını belirten genel müdür yardımcısı, "Tarım Kredi Kooperatifleri'ne vadesi geçmiş borcu bulunmayan, ödeme alışkanlığı iyi olan, sözleşmeli besi sığırcılığı modelini uygulayabilecek altyapı ve bilgi birikimine sahip, en az 15 baş, en fazla 50 baş besi sığırının besisini yapabilecek kooperatif ortaklarımızla sözleşme yapılmak suretiyle uygulanacaktır. Sözleşmeli yetiştiricilik modelinde besi süreleri ortalama 6 ile 14 ay arasında olacaktır. Proje kapsamında besiye alınacak hayvanlar, ortakların mevcut hayvanları olabileceği gibi öz kaynak katkısı alınmak suretiyle Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kredilendirilerek tedarik edilebilecektir" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız