SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yıldırım Gibi Geçti.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:35:55
A- A+ PAYLAŞ
6 Mayıs 1972 tarihinde Deniz Gezmiş, Yusuf  Aslan ve Hüseyin İnan‘ın idam edilişinin 40.Yılı nedeniyle Malatya’da  bir anma etkinliği düzenlendi.
 
Soykan Parkı’nda toplanan Hakların Demokratik Kongresi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen  etkinliğe  Emek Gençliği, Yurtsever Gençlik, Öğrenci Dayanışması, DÖDER ve SGDF  destek verdi. Halkların Demokratik Kongresi Gençlik Meclisi adına Eren Yılmaz tarafından okunan basın açıklamasında, “  Her yıl olduğu gibi bu sene de memleketin dört bir yanında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın ve 68 kuşağının özgürlük, bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm davasını yaşamlarıyla savunan ve bu uğurda katledilen her kuşaktan devrimcilerin anılacağı bir gün olmuştur. Bu sebeple bizler, her 6 Mayıs’ta bu cinayeti lanetliyoruz. Denizler’in mücadelesinde öne çıkan ve son ana kadar dile getirdikleri hedefler emperyalizme karşı Türkiye’nin gerçekten bağımsız, demokratik bir ülke olması ve emekçi halklarının kurtuluşunun gerçekleşmesiydi.  Bugün de bu mücadele devam etmektedir. NATO ve onun işbirlikçi hükümetlerine karşı, ilimizde kurulan emperyalist politikalarla halkları sömürenlerin savaş aygıtı olan ‘Füze Kalkanı’na karşı mücadele ediyoruz.  Biz gençler. Dayatılan savaş politikaları sonucu karşı karşıya getiriliyoruz. Fakat bir haykırıyoruz. Kardeş halklar olarak ölmek ve öldürmek istemiyoruz” dedi.
Eylem sloganların atılmasıyla sona erdi. 
 
İP'DEN AÇIKLAMA.
İşçi Partisi Malatya İl Başkanı Arif Doğan da, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişlerinin 40. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. 
     
Doğan, mesajında, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı idam edilişlerinin 40. yılında saygıyla andıklarını belirtti. 
     
Gezmiş, İnan ve Arslan'ın bağımsız Türkiye için hayatlarını verdiklerini ifade eden Doğan, ''Deniz Gezmiş bir kahramandı. Yıldırım gibi yaşadı. Rüzgar gibi değil, yıldırım gibi geçti Cumhuriyet tarihimizden. 40 yıl oldu. Bu iklimde bir an gözüktü, şimşek gibi parladı ama unutulmaz bir ışık kaldı ondan. Bir cesaret ışığı, bir isyan ışığı, bir vicdan ışığı... Ateşi 40 yıldır yanıyor. Yüreklerdeki yangındır ve aydınlatıyor. Deniz'in, bıraktığı pratik, her yönüyle incelenmelidir'' değerlendirmesinde bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız