SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yıldıztepe Muamması!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:28:15
Yıldıztepe Muamması!
A- A+ PAYLAŞ

Yıldıztepe Mahallesi’ndeki 89 dönümlük arsanın ihale sonucu merak konusu oldu. Mülkiyeti hazineye ait iken Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) geçen ve 20 Eylül’de satılmak üzere ihaleye çıkarılan arsanın, satılıp satılmadığı, satıldıysa kime satıldığı konusunda yerel yetkililerin bilgi sahibi olmadığı ortaya çıktı. Milli Emlak Müdürlüğü “Arsa, ÖİB’na geçtiği için bizimle bir ilgisi kalmamıştır. İhalenin yapılıp yapılmadığı konusunda bilgimizin olması da söz konusu değildir” derken, Tapu yetkilileri de “Arsa, Maliye hazinesine ait görünüyor. Üzerinde herhangi bir işlem yapılmamıştır.” diyerek arsanın hala Maliye Hazinesi adına kayıtlı olduğunu belirttiler. Arsaya talip olan fakat talebi olumlu karşılanmayan Malatya Belediyesi yetkililerinin “İhalenin yapılıp yapılmadığı konusunda en ufak bir bilgimiz yok”  ifadesi ise talip oldukları arsaya ilgisiz oldukları değerlendirmesine yol açtı. Konu ile ilgili kaynaklar, “Ortada bir yanlışlık var. Arsa, 21 Mart 2012’de özelleştirme kapsamına alınmış ve bu karar Resmi Gazete’de yayınlanmışsa, tapuya şerh düşülmesi gerekirdi. Tapuda da böyle bir şerh yok. Gerçekten ortada bir terslik var. Yerel yetkililerin bilgi sahibi olmaması bir eksiklik ama tapu da şerh olmaması da üzerinde durulacak bir konu” diyerek ortada bir belirsizliğin olduğunu ve bu tersliğin yetkililer tarafından kamuoyuna açıklanması gerektiğini ifade ettiler.  

Arsanın Geçmişi 

Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait iken, ÖİB’ye devredilerek özelleştirme kapsamına alınan Uçbağlar (Yıldıztepe) Mahallesi 985 ada 8 No’lu parseldeki 89 dönümlük alan, yüzde 50’si konut, yüzde 50’si de yeşil alan olarak düzenlenen imar planı onaylanıp  21 Mart 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş ve daha sonra da satışı için İdare tarafından 20 Eylül’de ihale yapılacağı ilan edilmişti. 

Belediye Talipti Ama..

Söz konusu 89 dönümlük alanın da yer aldığı bölgede kent korusu ve seyir tepesi yapmayı planlayan Malatya Belediyesi, bölgenin jeolojik anlamda heyelan bölgesi olduğu ve zeminin de yapılaşmaya uygun olmadığı yönünde görüş bildirip, Özelleştirme İdaresi’nin imar planını yargıya taşıyacağını belirtmişti. 89 dönümlük alanın Özelleştirme İdaresi’nden Malatya Belediyesi’ne devri için Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Milletvekili Öznur Çalık, bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunmuştu. Ancak bütün bu girişimler sonuç vermedi ve Özelleştirme İdaresi, satış ihalesini gerçekleştireceğini duyurdu.

Fotoğraf:Google Earth

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız