SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yıldıztepe Satışta!

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:23:51
Yıldıztepe Satışta!
A- A+ PAYLAŞ
 
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, imara açtığı Yıldıztepe Mahallesi 985 ada 8 No’lu parseldeki 89 dönümlük alanı satışa çıkardı. 
 
Rekreasyon alanı, gezinti yerleri ve seyirlik alanlar oluşturulmak üzere Malatya Belediyesi’ne devredilmesi için gerek Malatya Belediyesi’nin gerekse Milletvekillerinin bakanlar nezdinde girişimlerine rağmen Özelleştirme İdaresi, Yıldıztepe’de bulunan 89 dönümlük alanı satma kararı aldı.
 
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Yıltıztepe Mahallesi’nde bulunan 89 dönümlük alanın, 200 bin TL teminatla 20 Eylül 2012 tarihinde ihale yoluyla satışa çıkardı. 
 
Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait iken özelleştirme kapsamına alınan Uçbağlar (Yıldıztepe) Mahallesi 985 ada 8 No’lu parseldeki 89 dönümlük alan için Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan ve yüzde 50’si konut, yüzde 50’si de yeşil alan olarak düzenlenen imar planı, 21 Mart 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.
 
Söz konusu 89 dönümlük alanda Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan imar plan değişikliğinin basında yer almasının ardından bölgede kent korusu ve seyir tepesi yapmayı planlayan Malatya Belediyesi, bölgenin jeolojik anlamda heyelan bölgesi olduğu ve zeminin de yapılaşmaya uygun olmadığı yönünde görüş bildirip, Özelleştirme İdaresi’nin imar planını yargıya taşıyacağını belirtmişti. 89 dönümlük alanın Özelleştirme İdaresi’nden Malatya Belediyesi’ne devri için Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Milletvekili Öznur Çalık, bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunmuştu. Ancak bütün bu girişimler sonuç vermedi ve Özelleştirme İdaresi, 20 Eylül’de satış ihalesini gerçekleştireceğini duyurdu.
 
‘YARGIYA GİTMEYECEĞİZ’
Yıldıztepe’deki 89 dönümlük alanın büyük oranda yapılaşmaya açılmasını sağlayan imar Plan değişikliğinin Resmi Gazete’de yer almasından sonra, o dönemde ‘Bölgenin yerleşime açılmasının imar planı yapı yönetmeliğinin 27, 28 ve 30 uncu maddelerine aykırı olacağı’ ve aynı zamanda heyelan bölgesi olması nedeniyle yapılaşmaya uygun olmayacağı yönünde görüş bildiren Malatya Belediyesi, aradan geçen zaman içinde yargıya başvurmadı.
 
Özelleştirme İdaresi’nin kararını değerlendiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ‘Bakanımız Malatya’ya geldiğinde de biz konuyu kendisine ilettik. Ancak bakanlığımızın, yatırımlara kaynak sağlanması için Türkiye’nin 81 ilindeki atıl yerlerin satışı için kesin kararı var. Biz zaten bölgenin tamamını istemiyoruz.  Rekreasyon, ağaçlandırma ve seyirlik alanlar yapmak üzere tepe kısmının Malatya Belediyesi’ne kazandırmak için girişimlerimiz sürecek’ diye konuştu. Çakır, bundan sonraki süreçte yargıya gitmeyeceklerini de söyledi.
 
BELEDİYE NEDEN İTİRAZ ETMİŞTİ!
Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan ve Özelleştirme İdaresi’ne gönderilen yazıda, bölgenin yapılaşmaya uygun olmadığı görüşleri ve gerekçeleri şöyle sıralanmıştı:
 
"1-1980’li yıllarda yapılan İmar planında bölge yapılaşmaya uygun görülmemiş ve “Ağaçlandırılacak Alan” olarak planlanmıştır. Aradan geçen süre zarfında, bölgenin yapımlaşmaya açılması yönünde bir imar planı değişikliği düşünülmediği gibi, bu yönde bir plan değişikliği de yapılmamıştır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız