SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yıldıztepe Yeniden Satışta.. Bu Kez 'Deprem Bölgesi' Uyarısız!

0
Güncellendi - 2016-02-13 18:39:36
Yıldıztepe Yeniden Satışta.. Bu Kez 'Deprem Bölgesi' Uyarısız!
A- A+ PAYLAŞ

  • Yıldıztepe'deki 89 dönümlük hazine arazisi 2. kez satışa çıkarıldı. İlk satış için yapılan ilanda,arazinin 1. Derece Deprem Bölgesi'nde yeraldığı uyarısı varken, ikinci satışın ilanında bu uyarıya yer verilmedi.

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait iken özelleştirme kapsamına alınan Yıldıztepe mevkiindeki yaklaşık 89 dönümlük arazi için Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ikinci kez satış ihalesine çıktı. İlk ihalede taliplisi çıkmayan alan için satış ihalesi 1 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Söz konusu bölge 1. derece deprem bölgesinde yer alıyor. Daha öncede satışa çıkartılan ve o ihale duyurusunda 1. derece deprem bölgesinde yeraldığı belirtilen araziyle ilgili 2. satış ilanında, bundan bahsedilmemesi dikkat çekti.

BİR KEZ DAHA SATIŞTA..

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre; Yıldıztepe mevkiinde bulunan 89 bin metrekare büyüklüğündeki Hazine arazisi özelleştirme ile satışa çıkartıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan duyuruda, “Gayrimenkul; tapuda Malatya ili, Battalgazi ilçesi, Ucbağlar Mahallesi, 985 ada, 8 parsel üzerinde “Susuz Tarla” vasfı ile kayıtlı olup Malatya ili, Battalgazi ilçesi, Yıldıztepe Mahallesi, Yıldıztepe Villaların üst kısmında bulunmaktadır. Parsel üzerinde yapı bulunmamaktadır. Konu parsel topoğrafik olarak eğimli olup geometrik açıdan biçimsizdir. 985 ada, 8 parsel 89.005,00 metrekare yüzölçümüne sahiptir. Konu parselin hemen altında Yıldıztepe Villaları, üst kısmında baz istasyonu bulunmaktadır” denildi.

Daha öncede satışa çıkartılan, ancak taliplisi çıkmayan alan için Malatya Belediyesi tarafından Temmuz 2011’de Özelleştirme İdaresine gönderilen yazıda, bölgenin yapılaşmaya uygun olmadığı belirtilerek alanın yapılaşmaya açılmaması gerektiği belirtilmişti.

BU KEZ DEPREM BÖLGESİ OLDUĞU BELİRTİLMEDİ

Bu arada, bir önceki satış ihalesinde satışa çıkartıaln alanın 1. Derece deprem bölgesi olduğunu hazırladığı bilgi notunda paylaşan Özelleştirme İdaresi Başkanılğı, son ihale için hazırladığı bilgi notunda 1. derece deprem bölgesi olduğuna dair bir uyarıya yer vermedi.

Bir önceki satış ihalesinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bilgi notunda; “Taşınmaz biçimsiz bir geometrik şekle sahiptir. Yüzölçümü 89.005,00 m2’dir. Yüzeyi ham topraktır. Konu taşınmazın bulunduğu bölge 1.derece deprem kuşağında yer almaktadır. Parsel üzerinde yapılaşma bulunmamakta olup telefon ve radyo baz istasyonları bulunmaktadır. Taşınmaz yüksek eğimli topoğrafik yapıya sahiptir. Merkeze yakınlığı ve eğimli olması sebebiyle manzaralı bir konumdadır” ifadelerine yer verdi.

PLAN HÜKÜMLERİ..

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Yıldıztepe’deki satışa çıkardığı alanla ilgili “Plan hükümleri” ise şu şekilde:

“1.Plan onama sınırı Malatya ili merkez ilçesi Uçbağlar mahallesi 985 ada 8 no.lu parseli kapsar.

2. Gelişme konut alanlarında yapılaşma koşulları ayrık nizam 2 kat, taks:0.20, kaks:0.45 olacaktır. Ada bazında uygulama yapılması durumunda emsal: 0.50, ayrık nizam 2 kat olacaktır.

3. Rekreasyon alanı rekreasyon alanlarında, toplumun kullanımına yönelik açık eğlence-dinlenme tesisleri, piknik alanları, oyun alanları, spor alanları vb. kullanımlar yer alabilir. Rekreasyon alanlarında emsal: 0.05 hmax:6.50 metre olacaktır.

4.1/5000 ölçekli nazım imar planında çizilen sınırlar şematik olarak gösterildiğinden bu plan üzerinden plan ölçeği ile ölçü alınamaz, yer tespiti ve uygulama yapılamaz.

5.1/1000 ölçekli uygulama imar planı onanmadan uygulama yapılamaz.

6.Planlama alanında ‘Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik’ hükümlerine ve “Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uyulacaktır.

7.Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 12.07.2011 tarihinde onaylanan imar planına esas jeolojik ve jeoteknik etüt raporunda belirtilen hususlara uyulacaktır. Jeolojik açıdan önlem alınması gerekli alanlar için belirlenen yapılaşma koşullarına ve önerilere uyulması zorunludur. Yapılara esas projelerin yapılmasından önce zemin etüdü yapılması, yapıların zemin etüt sonuçlarına göre projelendirilmesi esastır.

8.Bu plan ve plan notlarında belirtilmeyen hususlarda 3194 sayılı imar kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri ile ilgili mevzuat hükümlerine uyulacaktır.”

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

c1

c2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Reşit (8 yıl önce)
    Fay hattı geçmesine göre belediyede 2.derece deprem bölgesi geçmekte insanların canı yandıktan sonramı belediye düzeltecek
    0
    0
    Yanıtla