SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yılın Annesi Şehit Annesi

A- A+ PAYLAŞ

Şırnak'ta Küpeli Dağı Makas Kayalıkları bölgesindeki operasyon esnasında 7 Ekim 2007 tarihinde çıkan çatışmada 12 asker ile birlikte şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş İbrahim Ahmet Sarıoğlu'nun annesi Semiha Sarıoğlu, 'yılın annesi' seçildi.

Barbaros İlköğretim Okulu'nda Anneler Günü nedeniyle düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile öğretmen ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşan Vali Hali İbrahim Daşöz, "İnancımız gereği şehitlerimizi asla ölüler olarak görmüyoruz" dedi.

Törende yılın annesi seçilen Semiha Sarıoğlu'na Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından ilköğretim 2. sınıf öğrencilerinin yazdığı 'Şehit Annesi' isimli şiirin bulunduğu tablo hediye edildi.

Törende askeri kıyafet giymiş bir öğrenci, elini öptüğü şehit annesi Semiha Sarıoğlu'na çiçek takdim ederek, "Bizler geleceğin İbrahim ağabeyleri olarak vatanımıza, milletimize ve ailemize faydalı birer evlat olacağımıza söz veriyoruz. Bu güzel günde onun yerine sizin elinizi öpüyoruz. Anneler Gününüz kutlu olsun" dedi.

Törende Semiha Sarıoğlu duygulu anlar yaşadı.

BİR BAŞKA ŞEHİT ANNESİ..
Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta başlattığı sınır ötesi operasyonda şehit olan 23 yaşındaki Malatyalı Uzman Komando Onbaşı Murat Doğru'nun annesi Fadime Doğru (alttaki fotoğrafta), Anneler Günü mesajında, "Oğlum sağ olsaydı yine askere gönderirdim. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 21 Şubat 2008'de başlattığı sınır ötesi operasyonun 4. gününde çıkan çatışmada şehit olan Uzman Komando Onbaşı Murat Doğru'nun annesi Fadime Doğru, "Allah'ın takdiri oydu. Askerde kaldı, şehit oldu. Şimdi sağ olsaydı yine gönderecektim, hiç çekinmezdim. Allah, devletimize, ordumuza zeval vermesin. Onlar olmazsa biz burada nasıl yaşayacağız? Orada duran askerlerin hepsi Muradımdır, hepsi evladımdır. İyi ki oldu, iyi ki bu yaşa geldi, iyi ki gitti şehit oldu" dedi.

Anne Fadime Doğru, şehit annesi olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Ciğerdir, dayanmıyorum, ağlıyorum ama bir yandan da sevinçliyim. Çünkü şehit annesiyim" diye konuştu.

EĞİTİM-BİR SEN'İN PROGRAMI..
Anneler Günü dolayısıyla Eğitim Bir Sen de Öğretmenevi'nde bir program yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılışında Kadınlar Komisyonu Başkanı Kadriye Kıran, “Menim Anam” şiirini okuduktan sonra “Cennetin annelerin ayaklarının altında olduğunu kabul etmiş bir toplumda 365 gün anneler günüdür. Anneler Günü’nü çalışan annelerin sorunlarını bir kez daha dillendirme ve başlara tac annelerin çalışma hayatında yaşadığı sıkıntılardan arındırılması için sürdürdüğümüz mücadeleyi tazeleme vesilesi olarak kabul ediyoruz. Devletin her işyerine kreş ve bebek bakım üniteleri açmasını, emzirme izni süresini artırmasını, çalışma şartlarını ve sürelerini annelik durumuna göre düzenlemesini, doğumdan sonra eski yaptığı işe veya eşdeğer pozisyona dönmelerini, izinde geçen sürelerinin emekli keseneklerinin devlet tarafından ödenmesini ve emeklilikten sayılmasını talep ediyoruz."dedi.

Şube Sekreteri Kerem Yıldırım Sendika adına yaptığı konuşmada; “Öğretmenler sınıfları, anneler nesilleri eğitir.” diyerek, Annelerin gözyaşı dökmediği, çocukların annesiz kalmadığı, Annelerin gerçekten anne olduğu bir dünya dileğiyle sendikamız adına tüm annelerimizin önünde saygı ve hürmetle eğiliyoruz.” dedi. Katılımcılar yemek ikramıyla birlikte MESD sanatçılarından Filiz Gümüş’ün konseri eşliğinde gönlünce eğlendiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız