SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yılın Doktorları Açıklandı

A- A+ PAYLAŞ

Tıp Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Türkiye'nin 81 ilinden seçilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan "Yılın Doktorları", 14 Mart'ta Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak.
Yılın doktorları, aynı gün yapılacak özel bir programda, "Yılın Doktoru Plaketlerini" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alacak.

MALATYA'DA YILIN DOKTORU..
Malatya'da "Yılın Doktoru" olarak seçilen ve Sağlık Bakanlığı'nca bu durumu açıklanan Dr. Ahmet Ünal'ın, Malatya Devlet Hastanesi'nde Psikiyatri uzmanı olarak görev yaptığı bildirildi. Dr. Ünal'ın, 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'ndaki"vahşet"in ortaya çıkmasının ardından, yuvadaki çocukların tedavisine yönelik olarak görevlendirildiği, daha sonra görev süresinin bitmesine karşın, gönüllü olarak bu desteğini sürdürmesi nedeniyle, Malatya'da oluşturulan bir komisyon tarafından "Yılın Doktoru" olarak seçilip, adının Ankara'ya bildirildiği öğrenildi.

ANKARA'DAKİ TÖREN..
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, birincisi geçtiğimiz yıl İstanbul'da yapılan "Yılın Doktorları" ödül töreninin ikincisi bu yıl Ankara'da gerçekleştirilecek. Ostim Leyla Gencer Sahnesi'nde yapılacak törene, Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bakanlar, milletvekilleri, diğer yetkililer ve hekimler katılacak.

Her ilden tıbbi ve insani konulardaki çalışmaları ve başarılarıyla ön plana çıkmış, önemli bir çalışmaya veya başarıya imza atmış, görevini büyük bir fedakarlık ve üstün bir gayretle ifa etmiş, halkın sevgi ve takdirlerini kazanmış doktorlar arasından seçilen yılın doktorları plaketle ödüllendirilecek. Bazı illerde görevi başında hayatını kaybetmiş doktorlar yılın doktoru seçilirken, bu kişilerin plaketleri, törene davet edilen ailelerine verilecek.

Yılın doktoru seçilen ve plaketlerini almak için Ankara'ya davet edilen doktorlar, 14 Mart 2006 Salı günü Saat 16.00'da Anıtkabir'i ziyaret ederek, Ata'nın huzurunda saygı duşunda bulunacak ve çelenk koyacak.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen "Yılın Doktorları" plaket töreninde, kuş gribi vakalarıyla ilgili yaptığı başarılı takip ve çalışmalardan dolayı Van 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Faik Öner'e de bir şükran plaketi verilecek. Ayrıca yılın doktorlarına birer cep telefonu armağan edilecek.

HASTA, YARALI YA DA ÖLEN YILIN DOKTORLARI..
Görevini ifa ederken hastalanan, yaralanan veya hayatını kaybeden doktorlardan "Yılın Doktoru" seçilenler şöyle:

"Dr. Aysun Batmaz (Gaziantep), Dr. Zeynep Akgün (Giresun), Dr. Aydan Buharali (İzmir), Dr. Ahmet Şeker (Kayseri), Dr. Mehmet Ersözlü (Kocaeli), Dr. Oğuzhan Yıldırım (Niğde), Dr. Ahmet Altınok (Rize), Dr. Hayati Gürses (Aksaray)."

81 İLDEKİ YILIN DOKTORLARI..
Diğer illerden seçilen yılın doktorları ise şu şekilde:

"Adana Dr. Abdülkerim Okan Kum, Adıyaman Dr. Erol Erdoğan, Afyon Dr. Ergün Bolatoğlu, Ağrı Dr. Reşit Öztürk, Amasya Dr. Yüksel Emir, Ankara Prof. Dr. Metin Doğan, Antalya Dr. İsmail Başaran, Artvin Op. Dr. İsmail Erdem, Aydın Dr. Yusuf Gediku, Balıkesir Dr. Nilgün Bahçeci Karaoğlu, Bilecik Dr. Asuman Sayar, Bingöl Dr. Mızrap Özer, Bitlis Op. Dr. Fikret Baştımar, Bolu Dr. Meltem Çağlar, Burdur Dr. Ali Fuat Şengör, Bursa Dr. Sühendan Benderli, Çanakkale Dr. Yahya Aydın, Çankırı Dr. Mehmet Kuru, Çorum Yavuz Sami Salihoğlu, Denizli Dr. Fadıl Karaman, Diyarbakır Dr. Mehmet Han Korhan, Edirne Dr. Mebrure Yüce, Elazığ Dr. Özlem Memiş, Erzincan Dr. Metin Bakan, Erzurum Dr. Okay Us, Eskişehir Dr. Mehmet Yaşar Akarca, Gümüşhane Dr. Fatih Macit, Hakkari Dr. Orkun Yeşilkaya, Hatay Op. Dr. Mehmet Andı, Isparta Dr. Salih Baş, İçel Dr. Ali Cerrahoğlu, İstanbul Dr. Malik Türkay Esin, Kars: Op. Dr. Serkan İşler, Kastamonu Dr. Halil İbrahim Göçen, Kırklareli Dr. Hasan Onat, Kırşehir Dr. Mustafa Navruz, Konya Dr. Cavit Satıcı, Kütahya Dr. Mehmet Demirel, Malatya Dr. Ahmet Ünal, Manisa Dr. İsmail Deniz, K.Maraş Dr. Halil Harmankaya, Mardin Dr. Mehmet Bulut, Muğla Dr. Yılmaz Karapınarlı, Muş Dr. Süleyman Yaşat, Nevşehir Dr. Hakan Serçe, Ordu Dr. Hasan Tok, Sakarya Dr. Ali Gülsoy, Samsun Dr. Hacı Akar, Siirt Dr. Fatime Nilgün Saka, Sinop Op.Dr. Ali Özdemir, Sivas Dr. Ümit Doğan, Tekirdağ Dr. Veyis Gedikoğlu, Tokat Dr. Fatih Şua Tapar, Trabzon Dr. Faik Özşahin, Tunceli Dr. Ahmet Gültepe, Şanlıurfa Dr. Ali Aykut Ayker, Uşak Dr. Erol Uysal, Van Dr. Aytekin Esen, Yozgat Dr. Süleyman Deniz, Zonguldak Dr. Hülya Erol, Bayburt Dr. Mehmet Özer, Karaman Dr. İlker Özkan, Kırıkkale Op.Dr. Osman Acar, Batman Dr. Behzat Tuzun, Şırnak Dr. İlhami Yılmaz, Bartın Dr. İsmet Kavaklı, Ardahan Dr. Serkan Güçkıran, Iğdır Dr. İsmail Aba, Yalova Dr. Dursun Ayyıldız, Karabük Dr. Nurullah Soyhan, Osmaniye Dr. Mesut İşlek, Kilis: Dr.Mustafa Yün, Düzce Dr. Hasan Arslan."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız