SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yılın En İyi Belgeseli Seçildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:14:04
Yılın En İyi Belgeseli Seçildi
A- A+ PAYLAŞ

Ulusal ve Uluslar arası sinema festivallerinde adını sık sık duyuran Malatyalı yönetmen Turgay Kural’ın, 'Cibik' adlı belgeseli 2014 belgesel veri tabanına göre yılın en iyi belgesel filmi seçildi.

Kayseri'de Develi İlçesi Sidelhöyük Köyü'nde sazlıkçıların öyküsünü anlatan 'Cibik' belgeseli,  Turgay Kural ve ekibi tarafından 34 günde çekildi. 2014 yılında tamamladığı ‘’Cibik ‘’adlı belgeseliyle Türkiye’deki önemli ulusal film festivallerinde başarılar elde eden Kural, 2014 belgesel veri tabanına göre yılın en iyi belgesel filmine imza attı. 

2015 yılında Uluslar arası festivallerde 26 ayrı ülkede yine 'Cibik' adlı belgesel filmiyle boy gösterecek Kural, yurtdışı festivallerden güzel haberlerle dönmeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki başarısının ardından, Fransa’da düzenlenen, Clermont Ferrand İnternational Film Festival’i Dünya Prömiyeri’nde gösterim kazanan Malatyalı yönetmen, yine Fransa’da gerçekleştirilen ve her ülkeden sadece bir filmin kabul edildiği One Country One Film (Bir ülke Bir Film) sinema festivali belgesel sinema kategorisinde, Türkiye’yi temsil etme aday adayı olarak, ön elemeleri geçtiği takdirde tek başına Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanacak.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız