SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yılın İlk Toplantısı Akçadağ'da

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:13:58
Yılın İlk Toplantısı Akçadağ'da
A- A+ PAYLAŞ

Vali Vasip Şahin'in, ilçe kaymakamlarının katılımıyla yaptığı toplantıların 2014 yılına ilişkin ilki Akçadağ'da gerçekleştirildi.

Toplantıya ilişkin olarak, Valilik'ten verilen bilgi şöyle:

"Vali Vasip  Şahin, ilçe Kaymakamları ile gerçekleştirdiği toplantılarına bu yılda devam ediyor. 2014 yılının ilk toplantısı Akçadağ ilçesinde gerçekleştirildi.

Vali Şahin, Akçadağ ilçesinde ilk olarak Kaymakamlık makamını ziyaret ederek Vali Yardımcıları Ahmet Sait Kurnaz, Latif Memiş, Abdül Kadir Duran ve İlçe Kaymakamları ile görüşerek birlikte ilçede yapımı tamamlanan ve önümüzdeki yıl eğitim-öğretime başlayacak olan 480 öğrenci kapasiteli Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi binasını gezerek Kaymakam Ramazan Keskin’den bilgiler aldı.

Vali Şahin ile Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamları Akçadağ Kaymakamlığı’nı ziyaretin ardından Levent Vadisi Gözlem Terasına gittiler.  Vali Şahin, bölgedeki eksikliklerin giderilmesi için Akçadağ Kaymakamı Ramazan Keskin’e gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Toplantı Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde Yapıldı

Vali Şahin ve mülki amirler daha sonra değerlendirme toplantısının yapıldığı Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü toplantı salonuna geçtiler. Toplantıda  Akçadağ Kaymakamı  Ramazan Keskin ilçede yürütülen yatırımlar ve kurum ve kuruluşların faaliyetleri hakkında brifing verdi. 

Kaymakam Keskin Akçadağ ilçesinde yürütülen çalışmalar ile ilgili olarak şunları dile getirdi:

“ Yol çalışmaları için 1.794.949,92 TL.-, İçme Suyu Şebekesi için 1.257.232.26 TL.-, Sulama Şebekesi için 416.336,92 TL.-, Kanalizasyon Şebekesi için25.020,13 TL.-, Okul Yapımı için 5.537.740,00 TL.- olmak üzere toplam 9.031.279,23 TL.- lik yatırım gerçekleştirildiğini, Yatırımlar sonucu 8 derslikli Cumhuriyet İlköğretim Okulu, 16 derslikli Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi, 20,35 Km. 1.Kat Asfalt, 10 Km. Asfalt Temeli, 12.900 M2 Parke Taşı, 126 Mt. İstinat Duvarı, 22 Ünite İçme Suyu Şebekesi, 5 adet Sondaj Kuyusu, 6 Adet Köy ve Bağlısı Şebeke Bakım ve Onarımı, 1 Adet Kaldırma Kapaklı Sulama Göleti ile 1 köye ait kanalizasyon şebekesi yapıldı”               

Kaymakam Keskin konuşmasında ayrıca, ‘Başarıya Doğru’ Projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 8. sınıflara SBS, 12. sınıflara YGS-LYS kurslarının açıldığını, proje  kapsamında  sınavlara hazırlık kitapları alınarak öğrencilerin ödüllendirildiğini ve projenin halen devam ettiğini de belirterek, “Akçadağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’nce  bin 323 kişiye 541 bin 031 TL.,  İlaç ve Sağlık, Yangın, Eğitim, Kira ve Gıda Yardımı nın da yapıldığını kaydetti.

Vali Şahin ve beraberindekiler değerlendirme toplantısının ardından Sultansuyu  Tarım İşletmesi içerisinde yer alan tesisleri gezerek İşletme Müdürü Murat Durmaz’ dan Yetiştirilen Atlar ve Döl Kontrol Laboratuvarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Müdür Durmaz, Laboratuvarın ülkemizin sayılı laboratuvarından birisi olduğunu et verimliliği yüksek olan hayvanların yetiştirilmesi amacı ile çalışmalarını sürdürdüklerini, İşletmede yetiştirilen atların safkan atlar olduğunu ve Türk Atçılığına kazandırıldığını, burada yetiştirildiğini atların soy kütüğünün de tutulduğunu kaydetti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız