SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yılın Tüketici Dostu Mağaza' Seçilecek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Tüketici Hakları Çalışma Grubu, tüketicilerin bilinçli alışveriş yapmalarına yönelik çalışmalarına, başlatmış olduğu yeni bir kampanya ile devam ediyor.

Tüketici Hakları Çalışma Grubu satıcıların müşterilere karşı ilgisini, müşteri ile ilişkisini daha da olgunlaştırmak amacıyla "Yılın Tüketici Dostu Mağazası" adlı kampanyayı İnönü Caddesi'nde hazır giyim mağazaları arasında başlattı. Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan kampanya kapsamında ilk olarak Damat Tween Mağazası personeline eğitim verildi.

Eğitim öncesi bir açıklama yapan Tüketici Hakları Çalışma Grubu Temsilcisi Keriman Başıbüyük, amaçlarının tüketiciyi bilinçlendirerek, hileli, güvenilir olmayan, sağlığa zararlı malları satın almaktan kurtarmak ve tüketicinin bir mal ve hizmeti satın alırken rasyonel bir seçim yapması için bilgilendirmede bulunmak ve Malatya'da tüketici bilincini geniş bir kesime yaymak olduğunu söyledi.

Başıbüyük, "Yarışmanın başladığı tarihten itibaren 6 ay içerisinde Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Hakem Heyeti'ne tüketiciler tarafından en az şikayet edilen mağaza Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü kayıtlarından tespit edilecek, tespit sonunda 'Yılın Tüketici Dostu Mağazası' belirlenecek ve yarışma sonunda Yılın Tüketici Dostu Mağazası bir plaket ile ödüllendirilip kamuoyuna ilan edilecektir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız