SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yıllar Sonra Yeniden!

A- A+ PAYLAŞ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Başkonsolosu Daria Darnell, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'i de ziyaret etti.

Sivil toplum kuruluşları ve ilin yetkililerini ziyaret programı çerçevesinde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'i ziyarette, taraflar karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Bu ziyaretin, üniversiteye eski rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu döneminde ara verilen ABD diplomat ziyaretlerinden sonra bir ilk olduğu öğrenildi.

Rektörü Prof. Dr. Çelik, Başkonsolosa üniversite hakkında genel bilgiler verirken, ABD Adana Başkonsolosu Daria Darnell ise İnönü Üniversitesi'nin gelişen yüzünden oldukça etkilendiklerini, üniversiteyle bilimsel çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyabileceklerini aktardı.

Görüşmenin sonunda Rektör Çelik, Başkonsolos Darnell'e, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından yapılan seramik bir tabak hediye etti.

YILLAR SONRA..
ABD Adana Başkonsolosunun üniversiteye yaptığı ziyaretin, halen Ergenekon Davası'ndan tutuklu olan eski rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu döneminde ara verilen ABD diplomat ziyaretlerinin yeniden başlaması anlamına geldiği değerlendiriliyor.

Eski rektörlerden Prof.Dr. Ömer Şarlak'ın 1996- 2000 yılları arasındaki görev döneminde, o zamanın ABD konsolosluk yetkililerinin üniversiteyi 2 kez ziyaret ettikleri belirtilirken, Fatih Hilmioğlu'nun 2000- 2008 yılları arasındaki rektörlük görevi sırasında Malatya'ya gelen ABD'li diplomatlar, üniversiteyi ziyaret kapsamından çıkartmışlardı. Eski rektör Prof.Dr. Hilmioğlu, ABD'nin Türkiye ve bölge ile ilgili politikalarına sert söylemlerle karşı çıkan bir akademisyen olarak biliniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız