SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yıllarca Hortumlamışlar'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, 350 yıllık tarihi caminin onarılması için ilgileneceği sözünü verdi.

Beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, AKP ilçe başkanı Fikret Çolak, il genel meclisi üyeleri Rıza Sinanoğlu, Mehmet Şireci ve Cercis Taşdemir, AKP il yönetim kurulu üyesi Akif Baştürk ve diğer partililerle birlikte Yeşilyurt ilçesi ziyareti sırasında inceleme yaptığı Aşağıköy Merkez Camii'nin aslına uygun olarak onarılması için ilgileneceği sözünü veren milletvekili Öz, "Kitabesi de bulunan ve 350 yıllık olduğu kitabesinde belli olan vakıflara ait Aşağıköy Merkez Camii'nin
aslına uygun olarak onarılması için girişimlerde bulunacağım" ifadelerini kullandı. "Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdinde projesini çizdiririm. Eğer onarım için maddi imkan bulamazsak, partimizin yönetim kurulu üyesi Yeşilyurt ilçesi Sarsı köylü olan iş adamı Akif Baştürk bey'den maddi destek alırız" diyerek espri yapan milletvekili Öz, tarihi eserler konusunda hassas olduğunu belirtti.

Yıkılmaya yüz tutmuş ecdat yadigarı tarihi eserleri aslına uygun olarak restore ettirdiklerini belirten milletvekili Öz, "Bizden önceki hükümet 3,5 yılda sadece 46 vakıf eserini onardı. Biz ise 3,5 yılda bin 11 tarihi eseri onardık" şeklinde konuştu.

Tarihi vakıf eserlerinin onarım paralarını Vakıfların Genel Müdürlüğü'nün verdiğini, genel müdürlüğün ise Vakıflar Bankası aracılığıyla parayı karşıladığını söyleyen Öz, "Vakıflar Bankası'nı yönetenler bankayı yıllarca hortumlamışlar. Vakıflar Bankası zarar etmiş ve vakıf eserlerine yeterince para ayıramamışlar. Vakıfbank bugün kar ediyor. Vakıfbank, yılda 200-250 milyon TL parayı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne veriyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü de ecdat yadigarı eserleri onarıyor. Önceki hükümeti göre bizim iktidarımız kat kat daha fazla tarihi eser onardı" ifadelerini kullandı.

ÖLMEZTOPRAK AVM'DE..
AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak da, referanduma 'Evet' desteği kapsamında esnaf ziyaretinde bulundu.

Milletvekili Ölmeztoprak, referandum çalışmaları kapsamında, beraberinde bazı il genel meclisi üyesi ve partililerle birlikte MalatyaPark alışveriş merkezindeki esnafla bir araya geldi, referandumda 'evet' oyu kullanılmasıyla nelerin kazanılacağını anlattı. 13 Eylül sabahı halkın ve esnafın çok büyük kazanımlarla güne 'merhaba' diyeceğini belirten Ölmeztoprak, şunları kaydetti:

"Bugün her kesimin özenerek baktığı Avrupa ülkelerindeki esnafın, vatandaşın ve toplumun her kesimindeki insanımızın kullandığı hakları 13 Eylül sabahı bizim vatandaşlarımız da kullanmaya başlayacak. Ben inanıyorum ki herkes üzerine düşeni yaparak, bu anayasa değişikliğini onaylayacak."

Ölmeztoprak, MalatyaPark AVM'deki vatandaşlarla da selamlaşıp, hal ve hatırlarını sordu.

ÇALIK'IN PROGRAMI..
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından Abdullah Gül Parkı'nda düzenlenen Ramazan gecelerinin 19. gününe AKP Malatya Milletvekili ve partinin MKYK Üyesi Öznur Çalık da katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, programların düzenlenmesinden emeği geçenlere teşekkür etti.

Çalık, ayrıca referandum çalışmaları kapsamında Malatya Gazeteciler Cemiyeti ile Malatya Kadın Girişimciler Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyaretlerde referandum için evet oyu verilmesini talep eden Çalık, "Yaptığımız hizmetlerin devamı gelecek. AK Parti İktidarında Malatya ilkleri yaşadı ve yaşamaya devam edecektir" dedi.

Muhalefetin toplumun istediği bir çok düzenlemeye 'hayır' dediğini hatırlatan Çalık, "Biz millet adına, milletimiz için 'evet' diyeceğiz. Baskıcı rejimin sonlanması için ilk adımı atacağız" diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Milletvekili Çalık'ın Türkiye'nin ve Malatya'nın vitrini olduğunu söyleyerek, siyasi çalışmalarında başarılar diledi.

Malatya Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Ayşe Özceylan, "Kadınlar demokrasiyi ve içinde bulunduğu çevreyi öğreniyor. Kimse artık anne ve babasından duyduğunu öğrenmiyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız