SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yıllarca Hortumlamışlar!'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz,"Bizden önceki hükümet 3,5 yılda sadece 46 vakıf eserini onardı. Biz ise 3,5 yılda bin 11 tarihi eseri onardık" dedi.

Battalgazi ilçesinde restoresi devam eden tarihi Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı'nda inceleme yapan AKP Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, burada yaptığı açıklamada, "Bizden önceki hükümet 3,5 yılda sadece 46 vakıf eserini onardı. Biz ise 3,5 yılda bin 11 tarihi eseri onardık. Onarım paraları nereden geliyor. Vakıfların Genel Müdürlüğü, Vakıflar Bankası'nı kurmuş. Yıllarca Vakıflar Bankası'nı yönetenler bankayı hortumlamışlar. Vakıflar Bankası zarar ediyor. Gayrimenkullerini satıyor
bankaya sermaye artırımına gidiyor. Vakıfbank peşkeş çekilmiş. Bugün Vakıfbank kar ediyor. Yılda 200-250 milyon TL parayı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne veriyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü de ecdat yadigarı eserleri onarıyor. Farkı bu. AK Parti ile diğerlerinin farkı bu. Diğerleri vatanseverliği, milliyetçiliği kimseye bırakmazlar, bütün ecdat yadigarı eserleri kendi kaderine terk etmişler. Şimdi nasıl milliyetçi oldukları ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.

HASIRCILAR'I ZİYARET..
Battalgazi ilçesi Hasırcılar Belediyesi'ni ziyaret edip, Belediye Başkanı Mehmet Tav'dan sorunlar hakkında bilgi alan AKP Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, burada, 12 Eylül'de yapılacak olan yeni Anayasa oylamasıyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Yeni Anayasa değişikliği ile işsizliğe ve ekonomik sorunlara da çare bulunacağını dile getiren milletvekili Öz, "Bir örnek vereyim. PTT'nin bir T'si olan Telekom 29 milyar dolar'a satışa çıkarıldı. Anayasa Mahkemesi bunu iptal etti. Daha sonra 6,5 milyar dolar'a satıldı. Türkiye'nin 23,5 milyar dolar zararı oldu. AK Parti'ye kapatma davası açıldı. Türkiye'nin zararı 20 milyar dolar oldu. Niye zararı oldu. Çünkü, yatırımcı güven ve istikrar olan ülkeye yatırım yapar" ifadelerini kullandı.

Referandum için CHP ve MHP'nin takındığı tavırları da kınayan milletvekili Öz, "Yargının verdiği kararlar milletin vicdanında yer bulmuyor. Türk milletinin yüzde 90'ı verilen karardan rahatsız. Hepsini demiyorum. Bir avuç yargı mensubu Ankara'da konuşlanmışlar. Yıllardır o onu seçiyor, o onu Yargıtay'a, o onu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na seçiyor. Ancak, HSYK'nın sayısı yeni anayasa ile arttırılıyor. Ancak buna siyasi kadrolaşma diyorlar. HSYK'ya herkes aday olabilecek. Yargıyı da
demokratikleştiriyoruz. HSKY'nın 22 kişilik üyesini başbakan veya başka birisi atayamayacak. Yargı'da yıllardır çöreklenmiş yapıyı kaybetmemek için direniyorlar. Yargı'yı siyasallaştırmıyor, Yargı'yı Türk milletinin aynası yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Değişecek Anayasa AK Parti'nin değil, Türkiye'nin Anayasasıdır. Yeni Anayasaya verilecek evet oyu ile ayaklara vurulan prangalar sökülecektir" diyen Öz, 12 Eylül'de Malatya'da yüzde 80'den fazla, Türkiye genelinde ise yüzde 60'dan gazla evet oyu beklediklerini kaydetti.

Bu arada, bir yaşlı şahsın ise Menderes, Turgut Özal ve Tayyip Erdoğan'ın ülke için önemli işler yaptıklarını belirtip, 12 Eylül'de evet oyu vereceklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız