SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yıllardır Böyle Olmamıştı!'

A- A+ PAYLAŞ

Geçen hafta başındaki kar yağışının ardından belediyenin kentte başlattığı kar temizleme çalışmaları, "buz temizleme" olarak sürdürülüyor. Bu arada, Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, yaklaşık 1 aydır soğuk havanın etkisi aldında olan Malatya'da bu durumun uzun yıllardır yaşanmadığını söyledi.

BUZ TEMİZLİĞİ..
Caddelerin ardından sokaklarda da kar, buz temizleme çalışmalarının devam ettiği, ayrıca buzların erimesi için de tuz döküldüğü bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, 40 adet araç-gereç, iş makinesi ile 80 operatör ve 240 temizlik elemanından oluşan 22 ekiple kar- buz temizliği ve tuzlama çalışması yapıldığı ifade edildi.

18 KÖY YOLU KAPALI..
Öte yandan, İl Özel İdaresi Ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalar sonucu, geçtiğimiz hafta 418 olan yolu kapalı köy sayısının Cuma günü öğle saatleri itibarıyla 18'e düştüğü bildirildi. 10 günde 400 köy yolunun ulaşıma açıldığı belirtilirken, yolu halen kapalı olan 18 köyden 17'sinin Pütürge, 1'inin de Yeşilyurt ilçesine bağlı olduğu öğrenildi.

METEOROLOJİNİN AÇIKLAMASI..
Bu arada Meteoroloji Malatya Bölge Müdürü Necip Duman, "Yaşanan bu soğuklar, mevsim normallerinde değil" dedi.

Duman, yaptığı açıklamada, "Geçmiş yıllarda Ocak ayında eksi 17, Şubat ayında ise eksi 15'leri bulan değerler olmuş ancak, soğuklar uzun sürmemiş. Bu yılki sıcaklık değerlerinde eksi 12'leri gördük. Ancak, yaklaşık 1 ay süren bu soğuklar, mevsim normallerinde değil. Bu durum uzun yıllardır Malatya'da yaşanmadı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde Sibirya yüksekliğinin bu kadar uzun sürdüğü pek görülmemiştir. Bu yıl için böyle bir uzun süreli soğukluk söz konusu. Geçmiş senelerde bu kadar uzun süreli soğuk görülmedi. Yaklaşık bir aydır, Malatya'da sıcaklık mevsim normallerinin eksi 6-7 derece altında seyrediyor" dedi.

Duman, 11 Şubat Pazartesi günü karla karışık yağmur beklendiğini belirterek, hava sıcaklıklarının haftaya tekrar düşeceğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız