SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yıllık Kayıp 3 Milyar Dolar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:38:54
A- A+ PAYLAŞ
 
Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Türkiye'de şeker fabrikalarının özelleşmeye değil, yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu belirtip, "Şeker Fabrikaları'nın özelleşmesi ile Türkiye'nin yılda 3 milyar dolar katma değerini kaybediyor" dedi.
 
Malatya Ziraat Odası'nı ziyaret edip burada konuşma yapan  Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök,şeker sektörünün özelleşmesine, sadece çalışanlar olarak karşı çıkmadıklarını, çalışanların yanı sıra, üreticiler, birçok sektör ve Türkiye'nin zarar göreceğini savundu. 
  
Şeker Fabrikaları'nın kapanmasıyla bölgesel kalkınmanın sağlanamayacağını, köylerden şehire göç olacağına dikkat çeken Gök, "Türkiye'nin yılda 3 milyar dolar katma değeri yok oluyor" diyerek, Türkiye'de gıda sektöründe yapılan özelleştirmeden iyi sonuç alınmadığını dile getirdi. 
  
"Nişasta bazlı şekerlerin zararlarını anlatmak istemiyorum. Bunu herkes biliyor. Pancar şekeri tüketmemiz lazım" diyen Gök, Türkiye'de şeker fabrikalarının özelleşmeye değil, yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu belirtip, "Şeker Fabrikaları'nın özelleşmesi ile Türkiye'nin yılda 3 milyar dolar katma değerini kaybediyor" ifadelerini kullandı.
 
20 şeker fabrikasının değerinin 2 milyar dolar olduğunu, diğer katma değerlerle birlikte 3 milyar dolar Türkiye'nin zararı olacağını savunan İsa Gök, gıda sektöründe yapılan özelleştirmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını, aynı durumun şeker fabrikalarında da yaşanmasını istemediklerini kaydetti. 
 
Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ise, özelleştirme sonucunda birilerine peşkeş çekildiğini ileri sürüp, "Hakkı hukuku bilen Başbakanımız var. Sayın başbakanımıza konu iyi izah edilse, benim tanıdığım başbakan bu konuyu iptal edilecektir."dedi.
 
Üreticiler, Şeker İş Sendikası Malatya şube başkanı Nuri Murat, sendika yöneticileri, üretici birlik başkanları ve ilçe ziraat odası başkanlarının da yer aldığı ziyarette, Gök'e el dokuması halı ve tepside kuru kayısı da hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız