SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yılmaer Ebedi İstirahatgahında

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:17:29
Yılmaer Ebedi İstirahatgahında
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, basın şeref kartı sahibi gazeteci Hasan Yılmaer, Marmaris'te son yolculuğuna uğurlandı. 

İstanbul'da 84 yaşında hayatını kaybeden ve burada dün yapılan törenin ardından Marmaris'e getirilen Yılmaer'in cenazesi, İçmeler beldesindeki Yeni Cami'ye götürüldü. Cenaze törenine eşi Naime, oğulları Esat ve Galip, gelini Yasemin, torunu Sedef Yılmaer ile yakınları ile Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren ve vatandaşlar katıldı. 

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yılmaer, İçmeler Belde Mezarlığı'na defnedildi. Defin sırasında mezara, Yılmaer'in evinin bahçesinden getirilen toprak da atıldı.   

Hasan Yılmaer, 1929'da İstanbul'da doğdu. Hukuk Fakültesi mezunu Yılmaer, mesleğe 1945'te Tasvir gazetesinde başladı. Son Saat, Milliyet, Yeni İstanbul, THA ve Güneş'te çalışan Yılmaer, Hürriyet Haber Ajansı (HHA) Genel Müdürlüğü ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı olarak da görev yapan Yılmaer'in, "Dünyada Basın Sendikaları ve Toplu Sözleşme" adlı kitabı bulunuyor.

Son olarak Dünya Gazetesi Yayın Danışmanlığı görevini üstlenen Yılmaer, evli ve iki çocuk babasıydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız