SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yılmamamız Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:49:34
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Eğitim Bursu Platformu tanıtım ve değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, "Malatya pek çok konuda olduğu gibi önemli bir sosyal sorumluluk alanı olan eğitim bursu konusunda önemli bir başarıya imza attı. " dedi.
 
 Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MTSO) Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe ile Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt'un yanı sıra iş adamlarının katıldığı toplantı, Anemon Otel'de yapıldı.
 
"ÖNEMLİ BİR BAŞARI"
 
Vali  Saran,  yaptığı konuşmada, "Malatya pek çok konuda olduğu gibi önemli bir sosyal sorumluluk alanı olan eğitim bursu konusunda önemli bir başarıya imza attı. Türkiye'de ilk defa eğitim bursu gibi sosyal alanda toplumumuzun ümit vaat eden kesimlerini ilgilendiren ve geleceğimize ışık tutacak bir konuda web teknolojileri ile internet tabanlı burs ihtiyacı bulunan öğrencilerle, burs vermek isteyen hayırsever insanların bir araya gelebilecekleri bir platform oluşturduk." dedi.  
 
"BURS VERMEYEN İŞ ADAMI KALMAMALI"
 
Malatya'da okuyan üniversite öğrencilerinin çoğunun dışarıdan geldiği belirten Vali Saran,"Malatya'nın 20 binin üzerinde üniversite öğrencisi var. Bu öğrencilerin çoğunluğu Malatya dışında olmak üzere eğitimlerini sürdürüyorlar. Bu öğrencilerden 15 bininin bursa ihtiyacının olduğunu biliyoruz. Zaten amacımız başlangıçta da belirtildiği gibi burs almayan öğrenci kalmasın hedefiyle ihtiyacı olan öğrencilerimize burs sağlamak. Bu noktada 15 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyorduk. Tabi ki bu hedefimiz mevcudiyetini devam ettiriyor. Bu sayıya ulaşmak azmindeyiz. Ama üzülerek ifade etmeliyim ki, şuanda ulaştığımız düzey bu hedefin çok gerisinde bulunuyor. Bin 100 civarında öğrencimize bu sistem aracılığıyla burs veriyoruz. Elbette ki, yılmamamız gerekiyor. Bana göre koyduğumuz mevcut hedefe göre ulaştığımız rakam çok düşük. Bunun çok daha üzerinde olması gerekiyordu. Ama daha da önemli olan belki de biraz hayıflanmamıza sebep olan şey İstanbul'daki iş adamlarımızın söz konusu hedefe ulaşmada hatırı sayılır bir katkı göstermelerine rağmen Malatyalı iş adamlarımızın bu konuya gereken önemi vermeyişleridir. Eğer burs almayan Malatyalı öğrenci kalmasın diyorsak,  Burs vermeyen Malatyalı iş adamı da kalmamalı." diye konuştu.
 
"İYİ BİR SİSTEM KURULMUŞ"
 
 İş adamlarının büyük çoğunluğunun burs verdiğine inandığını söyleyen Belediye Başkanı  Ahmet Çakır, "Ülkemizin geleceği adına, şehrimizin geleceği adına, ülkemizin dünya arenasındaki yerinin belirlenmesi adına verdiğimiz eğitimle, alacağımız mesafe ve yer paralellik arz ediyor. Ben iş adamlarımızın büyük çoğunluğunun burs verdiğine inanıyorum. Ama burada çok iyi bir sistem kurulmuş. Malatya'daki burs alamayan öğrencilere ulaşmak adına iyi bir sistem var. Zaman zaman bize gelen öğrenciler oluyor. Gerçekten çocuklar çok iyi okulları kazanmalarına rağmen, aile durumlarının iyi olmaması nedeniyle çocukların bir stres içinde olduklarını hatta stresten saçı sakalı dökülen çocukları gördük. Ve sadece belediyenin vermiş olduğu gıdayla geçinen ailelerin çocuklarını okula gönderemediklerini ve hiçbir yerde bursa ulaşamadıklarını biliyorum. Burada o kadar güzel bir sistem kurulmuş ki, özellikle ulaşılamayan, gözden kaçan, çevresi olmayan insanlara ulaşma imkanı burada sağlanıyor. Dolayısıyla Türkiye'de örnek bir sistem. 9-10 bin öğrencimiz müracaat ediyor, sadece bin kişiye burs verebiliyoruz. Bu gerçekten büyük bir eksiklik. Ben herkesin buna gücü yettiği kadarıyla destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu Malatya'da yaşayan herkesin şehre borcu olarak görüyorum." dedi.
 
"ÖDEMELER DEVAM ETMEKTEDİR"
 
 Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe ise konuşmasında, "2010-2011 yılında 9 bin 783 kişi burs almak için sisteme müracaat etti. Bağışçılardan gelen burslarla 854 öğrenciye burs tahsisi yaptık. 2011-2012 yılında ise, sistemde 41 tane bağışçımız  bulunurken, toplamda 9 bin 301 tana Malatyalı öğrenci burs almak için müracaat etti. Şuanda bin 81 tane öğrenciye burs tahsisi yapılmakta ve ödemeleri devam etmektedir" dedi. 
 
"MALATYALILAR MODEL OLMUŞTUR"
 
 Malatyalılar iddialıdır diye sözlerine başlayan MİAD Başkanı Yunus Akdaş ise,"Malatyalılar iddiasız hiçbir şey yapmaz. Malatyalılar tarihleri boyunca model olmuştur. Yeni bir proje ve ben ümitsiz değilim. Benim rahatsız olduğum ve mutlu olduğum iki yön var. Mutlu olduğum yön, İstanbul'da biz bu işin temelini attık. Ama planını yapamadık. Basın aracılığıyla gerekli duyuruları pek yapamadık. Biz iş adamıyız ve zamanımız malum. Zaman yoksuluyuz. Önümüzdeki dönem daha da iyi olacağımı düşünüyorum. Ama Malatya'da biraz hüsrana uğradım. Türkiye'nin ana sorunu eğitim. Malatya'nın da ana sorunu eğitim. Siz gelecekte çocuklarınızı iyi bir çevrede mi bırakmak istiyorsunuz? Belediye Başkanımızın yapacağı yeşil alanlarla bu olmaz. Oluşturacağınız parklarla da olmaz. Vicdanınız ile cüzdanınız arasındaki ilişkiyi eğer kamuoyuyla paylaşamıyorsanız, bunun bir kısmını sosyalleştiremiyorsanız, bir kısmını Kernek'teki, Çöşnük'teki, Yeşiltepe'deki, Boztepe'deki çocuklara harcayamıyorsanız, Darende'deki veya Yeşilyurt'taki çocuklara harcayamıyorsanız, hareket halinde değilseniz, acaba sizin bize söyleyebileceğiniz bir söz var mı? Ben İstanbul'dan gelmişim, zamanı hiç olmayan bir adamım, ailemi zor görüyorum ve bu proje için heyecanlanıyorum. Kimse bana "Yunus Başkan biz burs veriyoruz" demesin. Arkadaşlar eğer burs veriyorsanız, isim listelerini verin" ifadelerini kullandı.
 
"ÜSTESİNDEN RAHATLIKLA GELİRLER"
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, konuşmasında,"Ben inanıyorum ki, Malatyalı iş adamlarımız ve Malatyalılar bu işin üstesinden rahatlıkla gelirler. Çünkü dünyanın geleceği eğitimden geçiyor. Hatta bilimden geçiyor. Şuanda dünya sanayi devrimini tamamladı, bilgi devrimini yaşıyor. Eğer biz ülke olarak gelecekte iddialıysak, çocuklarımıza da bu anlamda sahip çıkmamız lazım. Türkiye'de hayat şartları zor. Yeni gelişen bir ülkeyiz. Okuyan öğrencilerinde sıkıntılarının ne denli olduğunu biliyoruz. Ebeveynlerinde bu noktada çektikleri sıkıntıları yakinen biliyoruz. Bu işi gönülden; bu işin önemini usanmadan, bıkmadan anlatarak bunun üstesinden geleceğimiz kanaatindeyim. Önümüzdeki eğitim yılında bu çalışmaları sürekli bir hale getirirsek, bu sayıları çok daha artırmış oluruz." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız