SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yılmaz Gitti, Özal Geldi

A- A+ PAYLAŞ

ANAP ile birleşme kongresindeki tüzük değişiklikleri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı engeline takılan DP’nin kongresi “liste savaşı”na sahne oldu.

Kongrede, eski ANAP lideri Mesut Yılmaz ile partinin ağır toplarından Celal Doğan kendi istekleriyle yönetimden çekilirken, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal DP’nin yeni yönetiminde yer aldı. DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk da 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in bir sonraki kongreye katılarak hem 60 yılın hesabını vereceğini hem de 60 yılın hesabını soracağını söyledi. Demirel’in “rakiplerini öveceği yerde öveceğini, döveceği yerde döveceğini” belirten Cindoruk, CHP’yi de eleştirerek, “Kimseden medet ummayız. Bir Gandi beklemeyiz, Gandi’ye ihtiyacımız yok. Biz halkın partisiyiz, halkın oylarına ihtiyacımız var” dedi.

3 liste yarıştı

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılan dünkü 7’nci kongrede, Cindoruk’un mavi listesi ile Çağrı Erhan-Gökberk Ergenekon ittifakının sarı, Çiller’e yakın isimlerin beyaz listesi yarıştı. Kongrede Atatürk ve silah arkadaşlarının yanı sıra Özal, Menderes ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Özal ile Demirel’in yan yana göründüğü fotoğrafın da asıldığı salonda, “Asıl açılımı işsizler bekliyor” pankartları dikkat çekti. Tansu Çiller’in kongreye gönderdiği telgrafın okunmaması tansiyonu yükseltip delegeleri kavganın eşiğine getirdi.

Allah’ın beklentisi

Cindoruk’un listesinin 537 oy aldığı kongrede, Çiller taraftarlarının çıkardığı liste 205, Ergenekon-Erhan ittifakının listesi de 123 oy aldı. Cindoruk, kapanış konuşmasında, “Partimiz yenilendi, şimdi araziye çıkıp köy köy, ev ev dolaşacağız. Birliğimizi bozmadan yolumuza devam edeceğiz, Allah da, millet de, devlet de bizden bunu bekliyor” dedi.

DP’de sönük kongre

DP’nin 7. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nun tribün sıraları dolmadı. Adnan Menderes ve Süleyman Demirel gibi efsane liderleri içinden çıkartan, DYP ve ANAVATAN birleşmesiyle yeniden canlandırılmaya çalışılan DP’nin zorunlu kongresine ilgi gösteren olmadı. Kongreye Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, Ahmet Özal’la katılırken, delegeler arasında kavgaya varan gerginlikler yaşandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız