SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yılmaz Hoca Vefat Etti

0
Güncellendi - 2019-11-04 20:59:53
Yılmaz Hoca Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un eski teknik direktörlerinden, A Milli Takımı eski teknik direktörü, eski milli futbolcu, Galatasaray Kulübü'nün eski oyuncusu ve Türk futbolunun değerli ismi Yılmaz Gökdel, 79 yaşında hayatını kaybetti.

1984-1985 yıllarında A Milli Takımı çalıştıran, Ümit Milli Takım teknik direktörlüğü yapan ve Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde görev alan Yılmaz Gökdel, 5 kez A Milli, 4 kez de Ümit Milli formayı giydi. Uzun yıllar Galatasaray'da futbol oynayan Gökdel, futbolu bıraktıktan sonra çok sayıda kulüpte teknik adamlık yaparak Türk futboluna uzun yıllar hizmet verdi.

1976- 1977 sezonunda Malatyaspor'u da çalıştıran Yılmaz Gökdel'in cenazesi, 6 Kasım Çarşamba günü İstanbul Levent Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı Eski Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Yılmaz Gökdel için 4 Kasım 2019 tarihinde oynanacak tüm resmi müsabakalarda saygı duruşunda bulunulacak.

GÖKDEL'İN TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ..

1975'te Galatasaray'da önce yardımcı antrenörlük yaptı sonra da amatör takımını çalıştırmaya başladı. Grup birincisi olan Galatasaray 1. Amatör Küme'ye yükseldi. Bu başarı sonrası kulüp takımları çalıştırma kararı aldı. 1976-77'de Malatyaspor'u çalıştırmaya başladı. 77-78'de ise Konya İdmanyurdu'nu çalıştırdı. 1978-79 sezonunda Gaziantepspor'u çalıştırdı. Sezon sonu 2. Lig ikincisi olarak takımı 1. Lig'e çıkardı. Ayrıca sezon sonu "Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası"nın da sahibi oldular. Sonraki sezon küme düşmekten son anda kurtuldular. 1980-81 sezonu başlamadan takımdan istifa etti.

1980-81 sezonunun başlarında ikinci lig takımı MKE Ankaragücü'nün başına getirildi. Takımın tek hedefi 1. lige çıkmaktı. Ancak Türkiye Kupası'nda sırasıyla Altay, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yip finale çıktılar. Finalde de Boluspor'u yenen Ankaragücü kupayı kazandı. Gökdel de futbolculuğunda kazandığı kupayı bir kez daha kazanıyordu. Ayrıca 2. Ligde olup kupayı kazanan ilk ve tek takım olarak da tarihe geçti. Bu başarıdan sonra Kenan Evren tarafından çıkarılan kanun ile 2. Ligden bir takımın Türkiye Kupası'nı kazanırsa 1. Lig'e çıkacağı belirtildiği için Ankaragücü 4. takım olarak 1. Lig'e çıktı. Sezon sonu oynanan o zamanki adı "Devlet Başkanlığı Kupası" olan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Trabzonspor'u 1-0 yenerek kazandılar. Sonraki sezon ligde 7. oldular. Türkiye Kupası'nda ise yine başarılı sonuçlar alsalar da Galatasaray'a finalde elendiler ve 2. oldular. Sonraki sezona da takımın başında başlasa da üst üste aldığı puan kayıpları sonucunda istifa etti.

Sezonun geri kalanında Kocaelispor'u çalıştırdı. Ligi 9. sırada bitirdiler. Bir süre takım çalıştırmayan Gökdel, Karagümrük ve Sarıyer ile konuşsa da son anda anlaşma sağlayamadı. Sezon ortalarında Antalyaspor'un başına geçti. Antalyaspor'u averaj ile düşmekten kurtardı.

1984'te teknik direktörlük kariyerine ara verip hem Galatasaray altyapısının hem de Türkiye 21 yaş altı millî futbol takımının teknik direktörü oldu. Ümit Milliler'in başında Finlandiya ve İngiltere beraberlikleri yaşadı. Türkiye millî futbol takımı teknik direktörü Candan Tarhan, İngiltere'ye 8-0 yenildikleri maçtan sonra istifa edince bir süre teknik direktörlük görevini üstlendi. İlk maçı Lüksemburg'a karşı hazırlık maçı olan Gökdel, maçı 1-0 kazandı. İkinci maçı olan Arnavutluk hazırlık maçı 0-0 berabere bitti. Tek ciddi sınavını 1986 Dünya Kupası eleme maçında veren Gökdel, Romanya'ya 3-0 yenilmekten kurtulamadı. Maçtan sonra daha önceden anlaşma sağlanan Kalman Mezsöly'ye görevini devretti.

tff.org.tr- malatyahaber.com- fanatik.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız