SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YİMPAŞ ''İcraen'' Satışta!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya-Elazığ Karayolu Anadolu Lisesi karşısında bulunan Yimpaş Alışveriş Merkezi mevcut mağaza binası, arsası ve yapımı tamamlanmamış otel binası ile birlikte icra kanalıyla satışa çıkartıldı. Bir borçtan dolayı satılarak paraya çevrilmesi kararıyla 3.İcra Müdürlüğünce satışa çıkartılan Yimpaş Alışveriş Merkezi'nin satışının 10 Nisan 2006 tarihinde yapılacağı ve satışa konu taşınmaza 2005 yılı birim fiyatlarına göre 15 milyon 907 bin YTL (15 trilyon 907 milyar ) değer konulduğu bildirildi. Satışa ilişkin Malatya 3. İcra Müdürlüğü'nün ilanı, 27 Şubat Pazartesi günkü Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlandı.

Yaklaşık 6 yıl önce hizmete giren Malatya-Elazığ Karayolu Anadolu Lisesi karşısında kurulan ve geçtiğimiz yılda bir süre kapalı kaldıktan sonra kısa süre önce yeniden faaliyete başlayan Yimpaş Alışveriş Merkezi bir borçtan dolayı 3. İcra Müdürlüğünce satışa çıkartıldı.

Malatya 3. İcra Müdürlüğü'nce bir borcundan dolayı satılarak paraya çevrilmesine karar verilen ve Çamurlu Köyü sınırlarında bulunan alışveriş merkezi ile birlikte arazisi ve yanında yapılmakta olan inşaat halindeki otel 15 trilyon 907 milyar 826 milyon TL (15 Milyon 907 bin 826 YTL) tutarla satışına karar verildi.

Borçluya ait taşınmazın tapu kaydında arsa olarak gözükmesine karşın alışveriş merkezi ile otel binasının bulunduğu, alışveriş merkezinin kafeterya ve lokanta bölümünün tamamlanarak hizmete başladığı,otel binasının ise henüz tamamlanmadığı ve faaliyete geçmediği belirtildi. Satışa konu taşınmasın Malatya Belediyesi imar planı içinde kaldığı, her türlü üst ve alt hizmetinden yararlandığı vurgulandı.

Alışveriş merkezi olarak kullanılan bölümün bodrum kat dahil olmak üzere toplam 4 katlı olup, 1. sınıf olarak inşa edildiği, halen faal durumda bulunan merkezin çevre düzeni bitirilmiş, çevre yolu ile mağaza arasındaki boş alanın otopark olarak düzenlendiği, alışveriş merkezinin üst katlarında lokanta ve kafeterya bulunduğu, alışveriş merkezinin toplam alanının 20 bin 053 metrekare olduğu bildirildi.

Otel binasının satış mağazasının arka tarafında bulunduğu bina bodrum kat dahil olmak üzere 11 kat inşa edildiği, kaba inşaatının bitirildiği dış cephe kaplamalarının yüzde 90 oranında bitirilerek pencereler takıldığı ifade edildi.

Taşınmazın ilk satışının 10 Nisan 2006 günü saat 10.00-10.15 arasında yapılacağı, bu satışta yüzde 60 değerini bulmaması halinde ikinci satışın 20 Nisan 2006 günü gerçekleştirileceği ifade edildi.

Alışveriş mağazası için tahmini bedel 7.7 trilyon, otel binası için 4.7 trilyon, otel binasının makine tesisatı için 782 milyar, otel binasının elektrik tesisatları için 88 milyar, çevre düzeni ve müteferrik işleri için 154 milyar 688 milyar, arsa değeri içinde 2.3 trilyon olmak üzere toplam 15 trilyon 907 milyar 826 milyon lira değer konulduğu kaydedildi.

KAPATILACAĞI SÖYLENTİLERİ YALANLANMIŞTI..
YİMPAŞ Malatya Alışveriş Mağazası, Aralık ayı ortalarında faaliyetini durdurmuş, yaklaşık 1 ay sonra Ocak ayı ortalarında yeniden faaliyete geçmişti.

Mağaza müdürü İsa Karamanlı, Yimpaş Malatya Alışveriş Merkezi'nde, mağaza yeniden açıldıktan sonra düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda Yimpaş Malatya Alışveriş Merkezi'nin kapanacağı veya devredileceği şeklinde dedikoduların olduğunu belirterek, "Türkiye ekonomisinin girdiği krizden diğer şirketler gibi biz de etkilendik. Fakat, son zamanlarda Malatya'da Yimpaş'ın başka bir şirkete satıldığı veya kapanacağı ile ilgili asılsız söylentiler dolaşmaktadır. Yimpaş Malatya Mağazası olarak daha önceden de olduğu gibi, Malatya halkına ürün çeşitliliği, fiyatı ve kalitesi ile hizmetlerine devam ediyor ve edeceğiz" demişti.

Mağaza halen faaliyetini sürdürüyor.

6 YIL ÖNCE AÇILMIŞTI..
YİMPAŞ Malatya Alışveriş Merkezi, 22 Temmuz 2000 tarihinde törenle hizmete girmişti.

Yozgat merkezli YİMPAŞ Holding'in 53. şubesi olduğu belirtilen Malatya'daki ünitesi, 19 Ekim 2000 tarihinde de, "işletme ruhsatı olmadığı" gerekçesiyle, belediye encümen kararıyla, polis nezaretinde "mühürlenerek" kapatılmıştı. Aynı gün akşam saatlerinde "ruhsat" sorununun halledildiği belirtilmiş ve alışveriş merkezi yeniden açılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız