SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yine Aynı İşi Yapardım.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:38:31
A- A+ PAYLAŞ

Doğuştan görme engelli olan Nurettin Kaplan, ''hayat kaynağım'' dediği öğrencilerine 10 yıldır öğretmenlik yapıyor. Kaplan, yeniden dünyaya gelme şansı olsa yine aynı işi yapmak isteyeceğini belirtiyor. 

Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğini çok sevdiğini söyledi. Üniversiteye adım atmadan önce mesleki olarak kaygıları olduğunu anlatan Kaplan, mezun olduktan sonra da ilk dönemler bu kaygıları yaşadığını ama bunları zamanla atlatığını ifade etti. 

Öğretmenlik yapmayı çok istediği için önüne çıkan hiçbir engelin kendisini durduramadığını dile getiren Kaplan, ''Çocukları, gençleri çok seviyordum. Hep hayallerimde de öğretmenlik yapmak vardı. Öğrenciler benim hayat kaynağım, onlarla birlikte hayatı daha çok seviyorum'' dedi. 

Seneler önce bir öğrencisine görme engelli olduğu için kendisiyle sorun yaşayıp yaşamadığı sorulduğunda, öğrencisinin ''Bana öğretmenimizin görmediğini siz hatırlattınız'' dediğini anlatan Kaplan, bu sözün kendisini çok duygulandırdığını söyledi. Aslında öğrencisinin bu cevabının pek çok soruya da cevap niteliğinde olduğunu kaydeden Kaplan, öğrencilerinin kendisini çok daha sıcak, güvenilir bulduğunu, bu nedenle daha yakın hissettiklerini belirtti. 

Engelli öğretmen adaylarının atanmasına ilişkin kararı sevinçle karşıladığını dile getiren Kaplan, ''Engelli öğretmenlerin önünün açılması gerektiğini düşünüyorum. Şunu çok iyi anlamak lazım; engel durumuna göre tercih yapılmalı. Görmeyen bir engelli çok iyi rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti verebilir, çok iyi tarih, coğrafya, sosyal bilgiler öğretmeni ya da hukukçu olabilir ama tutup da benim gibi birinin tıpta okuyup doktor olması çok doğru bir davranış olmaz. Böyle bir beklenti içine girmem bile gerçekçi olmaz. Bundan yola çıkarak akıllı, doğru tercihler yapılırsa hiçbir sıkıntı olmaz. Görmeyen bir kişiyi bir okuldan mezun olup sonra 'sen bu işi yapamazsın' demek de ona sıkıntı yaratır, doğru olmaz'' diye konuştu. 

-Öğrencilerin en sevdiği öğretmenlerinden biri- 

Nurettin Kaplan, samimi bir iletişim kurduğu öğrencileri tarafından da çok seviliyor. Öğrencilere özellikle üniversiteye hazırlık sürecinde rehberlik ve danışmanlık hizmeti veren Kaplan, aynı zamanda öğrencilerin aileleri, arkadaşları ya da okulla ilgili sorunlarını da dinliyor. 

Nurettin öğretmenlerinin kendilerine çok samimi yaklaştığını dile getiren öğrencilerden Beril Özpolat, her zaman öğretmenleriyle sıkıntılarını paylaşabildiklerini kaydetti. Kaplan'ın görme engellinin onlar için hiçbir engel oluşturmadığını vurgulayan Özpolat, ''Nurettin Hoca görmüyor, bizleri de görünüşlerimize göre değerlendirmiyor. Biz her şeyi onunla paylaşabiliyoruz'' ifadelerini kullandı. 

Semih Maran da, diğer öğretmenlerden hiçbir farkı bulunmadığını belirterek, kendileriyle yakından, candan ilgilendiğini belirterek, ''Hocamız işini isteyerek yapıyor. Pek çok engelsiz öğretmenden daha iyi ve daha başarılı olduğuna inanıyorum'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız