SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yine Baliciler Yine Yangın

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:27:29
Yine Baliciler Yine Yangın
A- A+ PAYLAŞ

Mücelli Caddesi üzerinde bulunan ve daha önce birisi yangın sonucunda yıkılmak zorunda kalan "güya" koruma altındaki ikinci kerpiç evde baliciler tarafından çıkartıldığı belirlenen yangın büyümeden itfaiye ekiplerince söndürüldü. İki katlı metruk kerpiç ev kültür varlıkları listesinde yer alması nedeniyle yıkılamıyor. Ancak bir güvenlik önlemi de alınmıyor.

OKULUN BİTİŞİĞİNDE

Merkez İzzetiye Mahallesi Mücelli Caddesi üzerinde Hayrettin Sönmezay Ortaokulu’nun yanında bulunan ve terk edilmiş vaziyette duran eski kerpiç evde dün yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre; metruk evde dün dumanların çıktığını gören vatandaşlar durumu itfaiye ihbar etti. Kısa sürede olay yerine gelen Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri, yangını büyümeden söndürdüler. İtfaiye ekiplerince yapılan incelemede kerpiç evin bir odasında bez parçaları ile naylon yakıldığı ve bununda yangına sebebiyet verdiği anlaşıldı. Çevre sakinleri yangının sürekli burayı mekan olarak kullanan baliciler tarafından çıkartılmış olduğunu, kerpiç ev için her hangi bir güvenlik önleminin alınmadığını söylediler. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. 

BİRİSİ YANMIŞTI

Mücelli Caddesi üzerindeki kerpiç evlerden birisi 31 Ağustos 2014 tarihinde çıkan ve 2 saatte ancak kontrol altına alınabilen yangın sonucunda yanmış ve kullanılamaz hale gelmişti. Söz konusu kerpiç ev 20 Ekim 2014 tarihinde Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun verdiği izin üzerine Battalgazi Belediyesi ekiplerince yıkılmıştı.

KORUMALI, ANCAK GÜVENLİK YOK

Tamamen terk edilmiş olan, giriş ve çıkışı için her hangi bir güvenlik önlemi alınmayan ve harabeye dönmüş bulunan metruk kerpiç ev, Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce kültür varlıkları listesine bulunması nedeniyle her hangi bir çalışmanın yapılamadığı belirtildi. Evin çevresinde her hangi bir güvenlik önlemi alınmadığı için buranın sürekli kötü alışkanlığı bulunan gençler tarafından kullanıldığı ve çevre sakinlerine tedirginlik verildiği belirtiliyor.

Hayrettin Sönmezay Ortaokulu’nun arka duvarında bitişiğinde olan söz konusu kerpiç ev güvenlik önlemi alınmadığı için öğrenciler içinde tehlike oluşturuyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız