SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yine 'Belediye Sözü', Yine Kaos!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan olağanüstü kongresi öncesinde, daha önce de birçok kez örneği görüldüğü gibi "tutulmayan bir belediye sözü" nedeniyle yine karıştı. Kulüp Başkanı İlhan Kavuk, yaptığı açıklamada, verilen sözlerin yerine getirilmemesi sonucunu doğuracak bir encümen kararı alınması üzerine, Pazar günkü kongrede başkan adayı olmayacağını açıkladı.

Bilboardların ihalesi konusunda Belediye Meclisi'nde çıkan karara rağmen, tamamı belediye başkanı Cemal Akın'ın "kontrolundaki" meclis üyesi ve daire müdürlerinden oluşan belediye encümeninden bu konuda olumsuz karar çıkması Kavuk'u kızdırdı.

Yeni bir yönetim oluşturmak üzere İstanbul'daki temaslarını tamamlayıp kongre hazırlığı için Malatya'ya dönen kulüp başkanı Kavuk, belediye meclisinin "şok" kararıyla karşılaşınca tepki gösterdi.

Kavuk'un kulübün resmi internet sitesinde de yeralan açıklaması şöyle:

“Kamuoyunun malumu olduğu üzere, Malatyaspor 2007 yılı içerisinde tarihinin en bunalımlı günlerini yaşıyordu. Birbiri ardına yaşanan kongreler, krizler, yönetime kimsenin talip çıkmayışı, ağır borç yükü, futbolcuların en basit sorununu bile çözecek bir yönetici olmayışı, maçlara bile çıkamama tehlikesiyle karşı karşıya kalınması Malatyaspor’un yaşadığı günlük olaylardı. Bu ortamda Malatyaspor’un bir yönetime kavuşturulması ve oluşacak yönetime verilecek destekle kulübün önce kaos ortamından kurtulması akabinde sağlıklı bir yapıya kavuşması Malatyaspor’a gönül vermiş herkesin ortak beklentisiydi.

Bu süreçte, Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Milletvekillerimiz ve Sayın İşadamlarımızın oluşturduğu bir grup görevi bize teklif etti. Bu görev teklifi yapılırken, oluşacak yönetime destek sözü de verilmişti. Bu ortamda göreve geldik ve yaptığımız çalışmalarla Malatyaspor’u ilk etapta kriz ortamından çıkarıp kümede kalmasını sağladık.

Bundan sonra hedefimiz, Malatya’ya yakışan güçlü bir Malatyaspor oluşturmaktı. Bu amaçla güçlü bir yönetim oluşturmaya karar verdik ve Mayıs ayında kongreye gitmek istedik. Ne var ki biz yönetim oluşturmaya çalışırken İstanbul’da başka bir aday ortaya çıkıp, göreve talip olduğunu söyledi. Biz bunun üzerine aday olmadığımızı açıkladık. Daha sonra yine kongrede aday çıkmadı ve görevi bizler üstlendik.

Transfer döneminde kadromuzu önemli ölçüde koruduk ve kamuoyunun takdir ettiği ‘nokta transferlerle’ kadromuzu güçlendirdik. Amacımız, Malatyaspor’u şampiyonluğa taşıyıp hak ettiği Süper Lige dönmesini sağlamaktı. Sanıyoruz kamuoyu da yapılan transferleri ve ortaya çıkan kadroyu takdir etti, şampiyonluk hedefinin gerçekleşeceğine inanmaya başladı.

Malatyaspor’un geleceğini garanti alma adına yönetim kurulumuz göreve geldiği ilk günden beri ciddi çalışmalar yapıyordu. Hedefimiz, Malatyaspor’u kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecek hale getirmekti.

Malatyaspor’a gelir getirmek amacıyla kurulmuş Sportif AŞ aracılığıyla, yaklaşık 5 yıldan beri Malatyaspor’un kullanımında olan billboardları Meclis kararıyla 10 yıllık bir plan içerisinde yeniden kiralamak istiyorduk. Devam eden sözleşmeyi feshedip yeniden kiralamak için Belediye Encümeninden karar çıkması gerekiyordu. Buradaki amaç, Malatyaspor’a uzun vadeli, kulübü hiçbir borç yükü altına sokmadan, Belediyeyi hiçbir sıkıntıya sokmadan hatta 1,5 trilyon lira katkı sağlayıp, Malatyaspor’a kalıcı gelir sağlamaktı. Bu amaçla gerekli prosedürü tamamlayıp başvurumuzu yaptık. Önce teklifimiz 1 ay süreyle bekletildi. Sayın Belediye Başkanımızın da özel gayretleri neticesinde hazırlanan ihale süreci, belediye başkan yardımcısı Sırrı Günaydın başkanlığında yapılan 31 Temmuz Perşembe tarihli toplantıda, belediye meclis üyeleri Osman Bayram, Muammer Özpolat ve Tevfik Arpacı ile İmar Müdürlüğü görevlisi Hamit Güneş ve komisyon üyesi Mehmet Fındık’ın katıldığı toplantıda kabul edilmedi. Bu proje, yaklaşık 3 aylık çalışma neticesinde sonuç aşamasına getirilmişti. Maalesef bu önemli proje başlamadan bitirilmiştir. Bu ihale, sıradan bir ihale olarak değerlendirilmemelidir. Projenin gerçekleşmesi belki de Malatyaspor’un kurtulması anlamına gelecekti. Kimler tarafından yönlendirildiğini anlamakta zorluk çektiğimiz birileri maalesef bu tür bir davranış içerisine girmiş ve Malatyaspor’un geleceğini baltalamıştır.

Bu encümen daha önce megalithe olarak bilinen ve şehrin muhtelif yerlerine konulan büyük reklam panolarını 10 yıllığına, birilerine yıllık kira bedeli 1.000 YTL bedelle ihaleye verirken bu kadar tereddüt geçirmemişti.

Durumun değerlendirmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Gelinen durum itibarıyla, futbolculara gerekli ödeme planlarını yapmıştık. Takım iyi bir yere gitme eğilimindeydi. Kimsenin tekelinde olmayacak bir Malatyaspor kurma planlarımız alt üst oldu. Biz son ana kadar gerekli fedakârlıkları yapmıştık ama olmadı.

Biz, Malatyaspor’u kendi işimizden ayırt etmedik, hep geleceğini düşündük. Bunun en canlı örneğini kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Malatyaspor’un vergi ve SSK borçlarının taksitlendirilmesi için bugün itibarıyla 67 bin YTL yatırılması gerekiyordu. Malatyaspor’un vergi ve SSK taksitlendirme uygulamasından yararlanabilmesi için son gündü. Billboard ihalesi ile ilgili olumsuzluklar yaşanırken bile bu parayı tereddütsüz yatırdık. Bu para yatmasa Malatyaspor bu uygulamadan faydalanamayacak ve yıllık 1 milyar YTL faiz ödeyecekti. Sanıyoruz bu bizlerin Malatyaspor’a bakış açısını yansıtmaktadır.

Pazar günü yapılacak kongrede gerekli liste çalışmalarımızı yaptık. İyi bir yönetim kurulu oluşturduğumuza inanıyorduk ama gelişmeler Malatyaspor üzerinde ne oyunlar oynandığının inancına varmamıza yol açtı. Biz gece gündüz kendi işlerimizden, ailemizden feragat ederek Malatyaspor’u düzlüğe çıkarmak için ter döker, uykusuz kalırken, birilerin Malatyaspor’un yarınlarını düşünmeden her türlü oyuna başvurduğunu üzülerek görüyoruz.

Ben, hayatta hiç kimsenin adamı olmadım. Malatyaspor adına da hiçbir hesabım olmadı. Bizim için verilen söz, senettir. Maalesef bu düşüncenin başkaları için de geçerli olmadığını gördüm. Belediye encümenin olumsuz kararıyla ortaya çıkan şartların devamı halinde Malatyaspor’a başkanlık yapmamın hiçbir anlamı kalmamıştır. Bu nedenle Pazar günü yapılacak olağanüstü kongrede aday olmamın bir anlamı kalmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız