SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yine Birinci Olurum!'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, üniversitede birlik ve kardeşlik ortamını sağladıklarını ifade ederek, daha önce Esnaf Bayram'ına ev sahipliği yapan üniversitenin Aşure Günü'nün de üniversitede yapılmasını Alevi kuruluşlarına teklif ettiklerini açıkladı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulunarak, başkan Haydar Karaduman ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp merkezi'nin yıllardan beri bekleyen kadro kanunun Malatya Milletvekillerinin verdiği destek ile çıktığını hatırlatarak, "Kadro Kanunu olmadığından yıllardan beri İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi alma sıkıntısı yaşıyordu. Tüm Malatya milletvekillerimiz olmayacak bir işi gerçekleştirdiler. Milletvekillerimizi tebrik ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yoğun gündem temposuna rağmen tüm siyasi partilerin grup başkan vekillerinin desteği ile kadro kanunun çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızda İnönü Üniversitesi Kadro Kanunu'nu onayladı. 300 yakın akademik ve 900 civarında yardımcı personel alabileceğiz. İnönü Üniversitesi'nde yıllardan beri kadro bekleyen 100'e yakın öğretim görevlisi bulunmaktadır. Kadro kanununu çıkması ile birlikte üniversitemizde sözleşmeli ve şirket elemanı olarak çalışan personellerde bir telaşlanma var. Hiç telaşlanmasınlar" dedi.

İnönü Üniversitesi'nde kardeşlik ve birlik havasını oluştuğunu belirten İnönü Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Üniversitemizde 5 aydan beri bir sıkıntı var mı? İnönü Üniversitesi ile ilgili olarak yargıya intikal etmiş bir olay var mı? Biz işimize bakıyoruz. Bizim her hangi bir problemimiz yoktur. Bir daha seçim olsun 400 öğretim üyesinin oyunu alarak yine birinci olurum. Ben devletin ve milletin rektörüyüm. Her hangi bir parti ve düşünceyi üniversitenin arka bahçesi yapmayacağım" şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi'nin ilk kez adını taşıyan İnönü'yü anma programı için 12 bilim adamının katıldığı bir panel düzenlediğini belirten Rektör Prof. Dr. Çelik, şehir merkezindeki İnönü'yü anma programına katılmamasının sebebini o gün Malatya'da olan Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı ile olan görüşmeden ve düzenlenen panelden kaynaklandığını ve şehir merkezindeki törenlere rektör yardımcılarının katıldığını kaydetti. Prof. Dr. Çelik, DPT Müsteşarı ile yaptıkları görüşmelerinde Malatya için önemli geçtiğini kaydetti.

"Arkadaşlar kafalarımızı ve ezberlerimizi değiştirmek zorundayız" diyen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, daha önce esnaf bayramının üniversitede kutlandığını aktarıp, "Alevi kuruluşlarımıza 'gelin Aşure Gününü de üniversitede düzenleyelim' dedim. Üniversitemizi aslı işlerine döndürmeye çalışıyoruz. Bizim yanlış yapma gibi bir lüksümüz yoktur. Üniversitemizse hız kazandırmaya çalışıyoruz. Üniversitemizde kardeşliği ve birliği sağlıyoruz " diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Rektör Çelik'e yaptığı çalışmalardan dolayı başarılar dileyerek, daha iyi çalışmalar yapılacağını ümit ettiklerini kaydetti.

REKTÖRÜ ZİYARET..
Bu arada Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Onursal Başkanı Nüvit Eray Erenler, Hukukçular Derneği Başkanı Turan Canpolat ve yönetim kurulu üyeleri, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'i makamında ziyaret etti.

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Onursal Başkanı Nüvit Eray Erenler konuşmasında, yaklaşık 6 yıldır Malatya'da dernek olarak insan hak ve hukuk üstünlüğünü savunmak için gayret gösterdiklerini belirterek, bu anlamda İnönü Üniversitesi ile birlikte ortak çalışmaların yapılabileceğini söyledi. Erenler, Rektör Prof. Dr. Çelik'in insan hak ve hukuk üstünlüğü konusunda duyarlı olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Turan Canpolat ise yaptığı konuşmada, İnönü Üniversitesi'nin Rektör Prof. Dr. Çelik ile birlikte yeni bir döneme girdiğini ve özellikle üniversite halk kaynaşmasında büyük bir yol kat ettiğini ifade etti.

Üniversitelerin siyasetten uzak kalarak, asli görevi olan bilim ile ilgilenmesi gerektiğini ifade eden Canpolat, bunu yaparken toplum ile barışık olunmasının şart olduğunu sözlerine ekledi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise üniversitelerin asli görevinin bilim ile ilgili çalışmak olduğunu ve yapılan tüm çalışmaların topluma mutlak getirisinin olması gerektiğini savunduklarını belirtti.

Prof. Dr. Çelik, toplum ile barışık olmayan üniversite anlayışının artık demode olduğunu kaydederek sözlerini noktaladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız