SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yine de Çatıya Kurdurmayalım'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nin, evlerin çatılarına baz istasyonu kurulmaması kararı aldı.

Malatya İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Salonu'nda, Abdurrahman Atay'ın başkanlığında toplandı. İl Genel Meclisi Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) ve Mevzuat Komisyonu'nda görüşülerek rapor hazırlanan baz istasyonlarıyla ilgili çalışmaları ele aldı. Komisyon başkanı Mevlüt Vanlı, baz istasyonları ile ilgili yaptıkları araştırmada, zararlı ve zararsız diyen raporlara rastladıklarını ifade ederek, "Araştırmamızda, cep telefonu baz istasyonlarından, televizyon ve radyo vericilerinin daha zararlı olduklarını gördük. Bazı raporlarda da baz istasyonlarının bal arılarını öldürdüğü veya yön değiştirdikleriyle ilgili yazılara da rastladık. Bazı raporlarda da insan vücut ısısını arttırdığını okuduk. Fransa'da baz istasyonlarının sokak lambalarına takıldıklarını öğrendik. Yani zararlı diyen de, fazla zararı yok diyen de var. Biz yine de, merkezdeki evlerin çatılarına baz istasyonu kurulmaması için ilgili kurumlara yazı göndereceğiz"dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, Diyarbakır Telekomünikasyon Bölge Müdürlüğü'nden bir uzmanın da önümüzdeki ay düzenleyecekleri toplantıya katılarak, baz istasyonları konusunda meclis üyelerine bilgi vereceklerini söyledi. Mecliste ayrıca, Tabipler Odası'ndan da baz istasyonlarının zararlı olup olmadıklarına ilişkin bir rapor istenmesine karar verildi.

Toplantıda ayrıca, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait valilik binası arka tarafındaki misafirhaneden, Malatya'da il genel meclisi üyelerinden gecelik 5 YTL, il dışından gelip kalacaklardan da gecelik 10 YTL alınmasına karar verildi.

CHP'li meclis üyeleri grup sözcüsü Hamit Kiraz ise, Beldes kapsamında belediyelere yapılan yardımın az olduğunu, ayrılan ödeneklerin arttırılması gerektiğini dile getirdi.

Toplantıda, Vali Yardımcısı Erdiç Filiz'in yazdığı, "Türk kamu yönetiminde kriz yönetimi" isimli kitabı da meclis üyelerine dağıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız