SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yine de Herkes Umutlu"

0
Güncellendi - 2016-04-09 17:21:44
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'ın son toplantısının konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş oldu.

İstanbul merkezli olarak faaliyetini sürdüren MİAD'ın, 61'inci toplantısına konuk olan Topbaş, çeşitli konulara ilişkin görüşlerini açıkladı, değerlendirmeler yaptı.

MİAD'ın bu toplantıya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Malatya İşadamları Derneği (MİAD)’ın gelenekselleşen işadamı buluşmalarının 61’incisi düzenlendi. Toplantının bu ayki konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ”Türkiye Suriye’den gelenlere kapıları açmasaydı, tüm dünyada insanlar arasında, insanlık ölmüş algısı oluşacaktı. Türkiye insanlık onurunun kurtardı” dedi. Topbaş, İstanbul’a ait tüm projelerin vatandaşların ekonomisine katkı sağlayacak nitelikte geliştirildiğini söyledi.

Malatya İşadamları Derneği (MİAD) işadamları arasında sinerji oluşturmak amacıyla düzenlediği 61’inci buluşmanın onur konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş oldu. Türkiye’nin Suriye’den gelenlere kapıları açarak insanlığın onurunu kurtardığını söyleyen Topbaş, “Eğer o kapılar açılmasaydı insanlık ölmüş algısı oluşacaktı. Türkiye insanlık onurunun kurtardı” dedi. Florya Kaşıbeyaz Restaurantta gerçekleşen toplantıda söz alan Topbaş, İstanbul’a ait tüm projelerin vatandaşların ekonomisine katkı sağlayacak nitelikte geliştirildiğini söyledi.

61’inci buluşmaya onur konuğu olarak katılan Kadir Topbaş’ın yanısıra İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç ve Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar da katıldı.

HİZMET ETMEYİ ŞİAR EDİNDİK

Siyasi hayatından örnekler vererek konuşmasına başlayan Topbaş, “Eğer gittiğiniz istikamet doğruysa, ideolojik saplantısı olmayan insanlar, yaptığımız çalışmaları görüyor ve değerlendiriyor. Orada siyasi parti mülahazası yapmadan, ülke ve şehir menfaatini ön planda tutarak desteğini sürdürüyor. Kendi uhdemde, tüm siyasi hayatımda bunu gördüm. Hizmet etmenin onurunu yaşamaktayız. Hizmetlerin büyük bir bölümü İstanbul’da, Anadolu’da ve dünyada. Bu işlerin mükâfatının bir bölümü de bizim burada olmamızı sağlayan her bir kişiye aittir. Bu desteği verdikleri için biz de bunları yapıyoruz. Etiyopya’da kuyular açıp, o tanımadığımız insanlara su götürebiliyorsak burada olduğumuz içindir veya Afganistan’daki depreme veya Pakistan’daki sel felakete gidebiliyorsak, Filipinlere gidebiliyorsak sizin verdiğiniz desteklerle oluyor. Eskiden böyle şeyler olmuyordu. Siz bize güvendiniz, arkamızda gücünüzü bunu hissettik, biz de sorumluluk olarak, biz de vatana millete hizmet etmeyi kendimize şiar edindik” şeklinde konuştu.

KENDİ İŞİMDE BU KADAR ÇALIŞMADIM

“Samimiyetle söylüyorum kendi iş hayatımda bu kadar çalışmadım” diyen Topbaş, belediye başkanlığı koltuğunda sorumluluğun çok ağır olduğunu belirterek, “Kişisel hayatınızda hatalar yaparsınız, bunun sonuçlarını siz çekersiniz, aileniz çeker. Böyle bir yönetim noktasında bulunan insanın hata yapması, bir kente ülkeye ve insanlığa mal olabilir. Hata yapma şansımız yok. Kırk defa düşünüp bir defa hareket etmek zorundayız. İşte bu mantıkla ben İstanbul’a ben bugüne kadar kimseye nasip olmayan 3üncü dönem başkanlığı sürdürmekteyim. Sizlerin katkılarıyla, duruşundan dolay teşekkür ederim buna layık olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

ESERLER BIRAKMAK ÖNEMLİ

Mimar Sinan’ı anma günü etkinliğine işaret eden Başkan Topbaş, “Söz verdiğim için buradayım. Ölümsüz insanlar hizmet vermişler, eserleriyle yaşıyorlar. Asırlar geçmiş hala hayırla yâd edilebilen eserler ortaya koymuşlar. Biz de bugün varız yarın yokuz. Şurada oturan yaş ortalamasına bakarsak 40-50 sene sonra olmayacağız. Bizler hayırla yâd edilecek eserler bırakırsak öyle anılırız. Nice büyük insanlar geldi gitti. Birileri zalimler sıfatıyla anılırken diğerleri verdikleri hizmetlerde dolayı farklı değerlendiriliyor. Günümüzde her insanın kaderi birbirine bağlı. Bilgi anında tüm insanlara erişebiliyor. Rusya’nın dağılmasını faks cihazının çıkmasına bağlarlar. Kendilerini en müreffeh yaşayan toplum zannederken, faks cihazının çıkmasıyla birlikte öyle olmadığını gördüler” dedi.

OLANLARA RAĞMEN DİMDİK AYAKTAYIZ DÜNYA DİK DURUŞUMUZA ŞAŞIRIYOR

Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugünkü internet üzerinden insanları aldatamazsınız. Beklentiler çok yüksek. Dünya belediyeler birliği başkanı olarak da bir yönetici bir işadamı veya CEO gibi olmalı. Vatandaşlar bir şeyi talep etmeden yapabiliyorsanız başarılısınız. Gelecekte bu ihtiyaç zuhur edebilir, nasıl mutlu edebilirim diye düşünürseniz, yenilikçi adımlar atma mücadelesi verirseniz, o toplumdaki insanlar bunu fark eder. Yönetime güvenirler, şehir ve ülkede kaos olmaz. Geleceğe güvenmiyorlarsa tedirgin olur insanlar. Bakınız Türkiye çok ciddi sıkıntılar içinden geçiyor. Terör dünyada teşoronluk, bir sistem dünya kullanıyor. Buna rağmen yüzde 5 büyüdük. İstikrarımız devam ediyor. Tüm yurttaşlarımızda bunun üzerinden bu hükümet gelir görüşü var. Şehitlerimiz oluyor, bedeller ödüyoruz. Yine de herkes umutlu. Bu kadar sıkıntıya rağmen krize düşmeden yaşamaya devam ediyoruz, dünyayı şaşırtan da bu”

DEVLETE BİR KURUŞ BORCUMUZ YOK

İstanbul bütçesinin bu yıl fazlalık verdiğini belirten Topbaş, “Paramız kasamız dolu. Devlete bir lira borcumuz yok, maaş ödeyemeyen İstanbul’dan bahsediyorum. Bu yılki yatırım bütçesi 16.3 milyar, 3,5 milyar bütçemizin bu kadarı yatırım. Tüm gelirler ayrı, özel bir kaynak yok. Ak parti hükümet belediyesi yok. Bizden çok daha fazla pay alan belediyeler de var. Ama para zaman insan yönetimini başarılı yaparsanız, geleceğini görürseniz işadamı mantığıyla hareket edilmeli. Ekonomi olarak dünyada 127 ülkeden büyük, ama 113 ülkeden büyük İstanbul. Geçenlerde resmi kayıtlarda dile getirildi. 14 milyon 600 küsür bin insan var kayıtlı. 2 milyon da göçmen turist insan var” şeklinde açıkladı. Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre 2004te 11 milyon günlük hareketin olduğunu belirten Topbaş, “İstanbul’da 28,5 milyon hareketi var. Sadece metrolarda 6 milyon insan taşıyoruz. Gelecekte şehir ekonomileri geliştiğinde nüfusun üç katı kadar 50 milyon günlük hareket olacak. Bunları yatırımlarla altından kalabiliriz” dedi.

“PROJEYİ GÖREMEDİLER, NELER SÖYLEDİLER NELER”

Başkan olduğu ilk dönemde İstanbul’a 600 bin lale soğanı diktiklerini belirten Başkan Topbaş, “Lalelerin bir kısmı dışarıdan geldi, doğru, manşetlerdeydik. Millet aç laleye para mı veriyorsunuz dediler yerdiler, meclis zabıtlarında neler neler var. Her konuda adım atılması gerekiyor dedik. İstanbul’un estetiği değişecek dedik. Bu bir istihdam demektir ekoloji demektir. Bir farklı turizmi de etkileyecek olgu demektir. “Lale evine dönüyor” diye bir projedir bu dedik. Yine de dinletemedik” diye konuştu. İstanbul’da bugün itibariyle 20 milyon lale soğanının açıldığını kaydeden Topbaş, 11’inci lale festivalinin düzenlendiğini söyledi. Tur firmalarının bu festivale göre program yaptığını anlatan Topbaş, “İstanbul’da lale zamanı diyerek ciddi bir ekonomi sağlıyorlar. Ticari hareketlilik sağlanıyor. Bu yapılanlar kentin ekonomisine katkı sağlıyor. Yaptığımız işlerde sizin nasıl heyecanınız varsa bizim de öyle uyku tutmuyor” dedi.

İSTANBUL’A YENİ PROJELER YOLDA

Proje adamı olduğunu belirten Topbaş, Pazartesi günü ustalık dönemiyle ilgili birkaç proje açıklayacağını müjdeledi.

İLERİYE GÖTÜRMEK ADINA KURULDUK

MİAD’ın bu ayki toplantısının eşli olduğuna dikkat çeken toplantı, Malatyalı bir vatandaşın okuduğu şiirin dinletilmesiyle başladı. Şiirin sunumunu MİAD Genel Sekreteri Hakan Odabaşı sunum yaptı. Sunumun ardından söz alan MİAD Başkanı Yunus Akdaş, terörün bir hastalık olduğuna işaret ederek, “Malatyalılar içinde böyle hasta insanların bulunmamasına şükrediyorum” dedi. Malatyalı İşadamları olarak bizler her ne kadar şehir kimliğimizi korumak adına olsa da Bu ülkeyi sevmemek, bu ülkeye karşı olmak nasıl bir hastalık. Allah Malatyalılar içinde böyle birilerini çıkarmadığı için gurur duyuyorum. Her ne kadar şehir kimliğimizi korusak da ülkeyi ileriye götürmek adına kurulduk” dedi. Başkan Topbaş’ın İstanbul’a verdiği katkıların çok büyük olduğunu belirten Yunus Akdaş, “Biz Malatyalılar doğduğumuz yeri unutmayız ama doyduğumuz yeri de unutmayız. Doğduğumuz yere sosyal yatırımlar yaparken, doyduğumuz yere de yatırımlar yapıyoruz. Bize proje yapalım deyin, biz Malatyalı işadamları olarak bu kervanın yanındayız. Yeter ki bu ülke geleceğe daha güvenle baksın. Yeter ki gençlerimiz, çocuklarımız, torunlarımız bu ülke sevdasını daha iyi pişirsin. Biz büyükler olarak gençlerin bu konuda önünü açalım” diye konuştu.

EŞLERİNİZİ ALIN TOPLANTIYA GELİN

Toplantıya eşli katılan Malatyalı işadamlarına teşekkür eden Başkan Akdaş, eşsiz gelen işadamlarına nedenini sordu. Enerjinin birleştirilmesi gerektiğini söyleyen Akdaş, “Enerjimizi birleştiremezsek, elin adamının söylediğiyle bir yere varamayız. Bu toplumda enerjiyi erkekler oluşturmaz. Enerjiyi asıl hanımefendiler oluşturur. Bizde aile toplumun en küçük birimidir, eğer biz aileyi iyi yönetirsek toplum yücelecektir, yönetilecektir” dedi.

İKİ NESİL BİRARADA OLACAĞIZ

Teknolojinin geliştikçe insanlık değerinin zayıfladığına vurgu yapan Akdaş, “Evde çocuğumla konuşurken, çocuğumun telefonla uğraştığını görüyorum. Ekonomik durumu düzelttiğimiz için havaya girdik. Aileler arası eski kaynaşmalar bitti. Ailece görüşmeleri, filanca restaurantta buluşmalar başladı. Bunlar da güzel de, en küçük manevi yapıyı kaybediyoruz” dedi. MİAD çatısı altında da olsa mutlaka ailelerle ilgili birbirimize gidip gelmeyi sıklaştıralım, toplantılara eşli katılımları artıralım dedi. Eşli toplantıdan sonra iki nesil bir arada toplantısının da yapılacağını söyledi."

Bülten

a1

a2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız