SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yine Hayal Kırıklığı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:08:33
A- A+ PAYLAŞ

Ülkücü İşçiler Derneği Malatya İl Başkanı Vahap Murat, “Yeni asgari ücret, kamuoyunda yine hayal kırıklığı meydana getirmiştir. Bu artış enflasyonun çok gerisinde kalmış ve çalışan kesimi açlıkla karşı karşıya bırakmıştır“ dedi. 

Dernek yöneticileriyle birlikte dernek binasında basın açıklaması yapıp, yeni asgari ücreti değerlendiren Ülkücü İşçiler Derneği Malatya İl Başkanı Vahap Murat, “Çalışanların büyük bir umutla beklediği 2014 yılında geçerli olacak olan asgari ücret açıklanmış ve kamuoyunda yine hayal kırıklığı meydana getirmiştir. Bu artış enflasyonun çok gerisinde kalmış ve çalışan kesimi açlıkla karşı karşıya bırakmıştır. 1 Ocak 2014 yılında geçerli olan asgari ücret ilk altı ay yüzde 5 artırılarak 846 TL, ikinci altı ay için de yüzde 6 artırılarak 891 TL olarak gerçekleşmiştir. Aralık 2013 tarihi itibariyle açlık sınırının bin 200 TL, yoksulluk sınırının ise 3 bin 300 TL'yi aştığı bir ortamda açıklanan bu rakam açlık sınırının altında bir rakam olup, çalışan kesimi yine hayal kırıklığına uğratmış ve açlıkla karşı karşıya bırakmıştır. Biz diyoruz ki asgari ücret açlık sınırı olan bin 200 TL seviyesine çıkarılmalıdır. Asgari ücretin 846 TL olduğu bir ülkede çalışan kesimin büyük bir kısmı açlık sınırının altında ücret almakta olduğu bir gerçektir. Böylece vatandaşın alım gücü iyice düşmüş, sofrasında ekmek iyice küçülmüştür” ifadelerini kullandı.

“Özelleştirmeler hızla devam etmektedir. Her özelleştirme beraberinde binlerce işsiz bırakmakta ve sermaye çevrelerinin servetine servet katmaktadır. Bununla beraber örgütsüz ve kayıt dışı çalışan bu kesimde hayli bir artış olmuştur. AKP iktidarı döneminde çalışan kesimin alım gücü iyice düşmüş ve bu kesim büyük ücret kayıplarına uğramıştır. Petrol fiyatlarının ayda en az iki kere artırıldığı, piyasaya gelen zamların yıllık yüzde 20'leri aştığı bir ortamda asgari ücretin yüzde 5 artırılması bu çalışan kesimle alay etmek demektir” diyen Murat, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

“Ülkücü İşçiler Derneği olarak her zaman çalışanımızın yanında olacağız, bunların hak ve menfaatleri noktasında her zaman net tavırlı olacağız. Bu vesileyle 2014 yılının çalışan kesimimiz için iş kazalarının olmadığı ve çalışanın işini kaybetmediği, işsizliğin artmadığı ve çalışanın açlıkla karşı karşıya bırakılmadığı bir yıl olarak geçmesini diliyorum.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız